Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Segítség! A testvérem 21éves és nem eszik! Már nagyon lefogyott. Hogyan segíthetnénk rajta? fórum

Segítség! A testvérem 21éves és nem eszik! Már nagyon lefogyott. Hogyan segíthetnénk rajta? (tudásbázis kérdés)


2010. júl. 12. 16:22

Lehet, hogy rossz tanács, de szerintem fotózzátok le. Az a baj, hogy önkép zavara van. Nagyon rossz dolog. Én is nagyon sokat fogytam, és anno amikor a párommal ujra kibékültünk, 50 kg voltam, és dagadt kövér disznónak neveztem magam és sirtam sirtam. Aztán megláttam egy képet magamról. A szép nőies vidám énem a múlté volt. egy szürke egérkét láttam a képen. Odamentem a páromhoz é mondtam neki, tényleg ilyen vagyok? mondta h igen. belehajtottam a fejem az ölébe és zokogtam h segíts.... nem akarok ilyen lenni.

Egyszerüen nemtudtam feldolgozni, h anno 80 kilós akkor meg 50.... én sem ettem semmit. Jelenleg 56-58 kg vagyok. Tökéletesen elégedett magammal, és edzeni járok, h izmosodjak.

Nekem az a fénykép egy sokk volt, és én kértem segítséget. De ha másképp nem megy be kell utaltatni pszichiátriára.

2008. máj. 5. 13:15
Nekem egy barátnőm volt rettenetesen sovány. 36 kilós volt. Rossz volt ránézni!!! Ő viszont evett rendesen, boldog volt, és szeretett is volna hízni, de nem tudott. Hogy most mi van vele, nem tudom, rég nem beszéltünk már. Családos exosztálytársnő. :)
2008. máj. 5. 13:13
Meg kellene kérdezni, ki miatt csinálja. Ha az a válasza, hogy a pasik miatt, mert szerinte a pasik a gebe csajokra buknak, akkor mondd meg neki, hogy nagyon is téved, mert a pasik a gömbölyded formákra buknak.
25. Hyde
2008. febr. 27. 15:29

Ha a családtagok kisérletei csődöt mondtak, akkor feltétlen egy nagyon jó pszihiáterhez kell fordulni. Hangsúlyozom nagyon jó dokihoz!

Én is átéltem anno a 17 éves lányommal szörnyű dolgokat. Evés, hánytatás, evés, hánytatás. nem győztem kaját állítani. Későbbiekben dührohamai lettek, elmaradt a mensese, stb.


Nagyon lassú folyamat volt a gyógyulás, de hatásos. Sikerült egy nagyon aranyos, kíváló szakmai qualitással rendelkező doktornőt találnunk.

Ma már a lányom 35 éves, boldog anyuka.Soha nem felejti Ősem, én sem azt a szörnyü időszakot.

24. 4423e63349 (válaszként erre: 23. - anitus)
2007. febr. 8. 15:01
Mar regen meggyogyult.Hala a mostani baratjanak,aki szeretetevel,figyelmessegevel segitett neki.Szepen visszaszedte az elvesztett kiloit,nagyon jol nez ki.Mar nem esik panikba ha egy kilo fölöslege van:)En,az anyukaja,nagyon örülök ennek!
23. anitus
2007. febr. 7. 15:55
mindenképp orvoshoz kell fordulnotok, illetve keresettek ilyen jellegű honlapokat, újságcikkeket, amelyekben az ilyen jellegű problémákról szó van. elrettentő példának is nagyon jó.
2007. jan. 16. 15:05
Vidd el orvoshoz mert ez kóros és életveszélyes is. Ha többet akarsz tudni nézz utánna az anorexiánál
21. 7130b15964 (válaszként erre: 20. - mothertiger)
2006. okt. 18. 21:53

Na, még szerencse.

Sportok a tesód valamit. Az esetleg megoldás lenne. Pszichésen is felszabadítaná, mert egyrészt társaság, másrészt endorfin, adrenalin, aztán meg még ehetne is anélkül, hogy hízna.

20. mothertiger (válaszként erre: 16. - 278c85ecf4)
2006. okt. 18. 17:09

Megoldódott, hál'Istennek! A Miss Balaton ugye egyértelműen nem sikerülhetett egy olyan versenyen, ahol már előre tudják, ki fog nyerni... Különben az ilyeneket is mint pl a Zimány Lindácska, be se engedném,mert boldoguljon máshol az, aki már benne van a médiában!!! Szegény csaj, (úgy általánosságban mondom a példát, mert rengetegen így vannak) összekaparja a nevezési díjat, feltuningoltatja magát. Szoli, kozmetikus, egy-két extra ruci, és elmegy a versenyre, ahol semmi esélye, mert az ilyen médiacicák kitúrják. Önbizalom: PUFF!!!

Tesóm is jól beforgott emiatt, de olyan cuki a pasija (meg ráadásul extraszuperkirályhelyes:D), hogy hamar túltette magát rajta.

Néha még kitör rajta a pánik, hogy hízott X dekát, de lehurrogja mindenki, így ő se veszi olyan komolyan az egészet, mint rég!

2006. okt. 18. 12:57
Nekem is volt egy ilyen korszakom mikor nem voltam hajlandó enni és nagyon lefogytam. Pedig sosem volt rajtam felesleg mert sokat sportolok, és azért is csodálkoztak azon, hogy a vékonyból csontsovány lettem. Persze ezt nem voltam hajlandó beismerni. Nekem ilyen lelki okai voltak a fogyásnak, és az tette be a kaput mikor nagyon beteg lettem (ugye a nem evéstől legyengültem) és 2 hétig alig bírtam kikelni az ágyból. A vitaminhiánytól foltokban hullott a hajam. Persze a családom és a barátaim mindvégig mellettem voltak, és utána a barátaim rendszeresen jelentették otthon ha nem akartam enni a suliba. Az a legrosszabb az egészben, hogy a dolog már 3 éve történt és még mindíg elég gyenge az inmunrendszerem tőle. Különben azt javaslom, hogy a mit ettél ma számonkérést ne az "evési problémástól" kérdezzétek, mert énis mindíg kitaláltam valamit, hogy éppen miért nem vagyok éhes és mit ettem itt és itt. Szerintem még akkor kell ezzel a dologgal foglalkozni amikor kezdődik az egész, és ebben csak a család és a közeli barátok segíthetnek. Persze nem szidni kell az illetőt aki nem eszik hanem el kell magyarázni azt, hogy sokkal rosszabb következményei lesznek annak ha nem eszik meg ilyenek. Azt hiszem nekem a tulzott hiúságom volt az oka a dolognak, és ha valaki megmondta volna, hogy hullani fog a hajam az arcom meg fakó és sápadt lesz inkább nem is csináltam volna az egészet... Szóval tényleg a megértés és a szeretet a legfontosabb az ilyen "betegeknek"...
18. 7130b15964 (válaszként erre: 17. - kistehen)
2006. okt. 2. 21:01
Azért az gyanús, mármint a 36 kiló egész napos zabálás mellett...
2006. okt. 2. 19:43

nehéz sajna manapság ez népbertegség

én dagi vok 120 kg bár nem könnyű de elfogadom magam bár igy meg fiuknak nem kellek de tul sovi se akarok lenni

egyik munkatársam 36 kg pedig egész nap zabál

16. 278c85ecf4 (válaszként erre: 15. - mothertiger)
2006. szept. 24. 16:30
Mi a helyzet a tesóddal? Remélem megoldódott a probléma! A fórum indulása óta elég sok idő telt el! Miss Balaton hogy sikerált?
15. mothertiger (válaszként erre: 14. - nefis)
2006. jún. 23. 09:27

Na, sajnos arra azért szigorúan figyel...

Gyakran elengedi magát és rendesen eszik, nem hányatja magát. De hogy felszedjen még egy pár kilót--ami egyébként ráférne--, attól megborzong!!!

Most jelentkezett a Miss Balaton szépségversenyre.

Remélem jó eredményt ér majd el, mert ha nem, attól tartok ismét újrakezdi ezt az egész hülyeséget. Vagy hátha lesz már annyi erő benne, hogy mégsem!

14. nefis
2006. jún. 22. 10:49

:))))ennek nagyon örülök!

Remélem minél hamarabb elindul a hízás útján!

13. mothertiger (válaszként erre: 12. - nefis)
2006. jún. 22. 10:26

Manapság úgy oldjuk meg az étkezést, hogy azt főzök legtöbbször, aminek tudom, hogy nem tud ellenállni!

És hálistennek már nem is áll ellen!!!

12. nefis (válaszként erre: 9. - mothertiger)
2006. jún. 8. 15:43

Ha kezd túlesni a krízisen, az már egy nagyon jó dolognak számít!

A barátjának nagyon sokat kell vele foglalkoznia, dícsérgetnie, és meghallgatnia, ha problémája van... ilyenkor hisztisebb és akaratoabb egy ilyen lány(nekem a nővérem volt ebben a cipőben).

Amikor teljesen átesett rajta, még akkor is azt kell megvárni, amíg ő segítséget kér(ebben az esetben lehet elvinni pszichológushoz).

Teljes életmódot kell azonban váltani étkezés szempontjából egy ilyen eset miatt, akár az egész családnak, mivel sokkal lassaban reagál a szervezete a környezet ingereire és néha sokkal hevesebb reakciókat vált ki egy-egy kisebb betegség is.

Az ételt egyébként tényleg nem szabad eröltetni semmiképp, mivel tényleg nagy ellenállásokat vált ki.

Nekünk 2 évbe telt, mire belátta, hogy mi azért szeretjük, ami és nem kell másnak lennie senki kénye-kedve miatt!

Azt a bizonyos unokabátyot pedig tényleg "meg kéne nevelni" egy kicsit!!!!

11. 3b4055e2b2 (válaszként erre: 10. - Brigitte)
2006. jún. 8. 15:35
A lánykám most tölti a 24. életévét.Igazatok van igy is lehetne cselekedni de a helyzet nem változik./márhogy segbe kéne rugni!/Annyit mondhatok,hogy minden ember vissza kapja a magáét,erről Isten gondoskodik!Egyébként most épp rájár a rúd! Hallottátok már azt, hogy csak ugy cselekedj másokkal szemben ahogy azt magaddal szemben is szeretnéd? A környezetemben ezt tapasztalom is!
10. Brigitte (válaszként erre: 8. - 3b4055e2b2)
2006. jún. 7. 23:55

Hány éves a lányod?


"Kedves" ember az unokabáty. :(

9. mothertiger (válaszként erre: 8. - 3b4055e2b2)
2006. jún. 7. 20:30
Mi hálistennek nagyjából túl vagyunk a krízisen. A lényeg, hogy nem szabad nyaggatni az étellel, mert annál erősebb lesz az ellenállása. A sok beszélgetés segíthet, mindig a közelében kell lenni, hogy megnyílhasson. Ha van barátja, ő is sokat segíthet, mint ahogyan a mi esetünkben is történt. Mindensetre sok-sok erőt, kitartást és egészséget kívánok nektek a jövőben! Az unokabátyját meg farba kéne rugdosni a kijelentéséért...
8. 3b4055e2b2 (válaszként erre: 6. - mothertiger)
2006. jún. 7. 16:15
Az én lányom is ugyanebbe a szituba van sajnos! Az biztos, hogy nagy segitség a család szeretete,de az is biztos, hogy magától a családtól nem fogad meg semmilxen jótanácsot!Egy teljesen kivülállóra van ilyenkor szükség akinek megtudna nyílni őszintén!Nálunk is a párja enyhiti ezeket a tüneteket.Az már kiderült, hogy kiskorában kihalgatott egy beszélgetést amikoris az unokabáttya azt mondta, hogy ez a lány nagykorában egy dagadt disznó lessz!Csak az a baj,hogy korai volt az észrevétel mert akkor még fejlödésben volt és ugyebár a kislányok később többszőr átalakulnak!
7. 2f99c7588b (válaszként erre: 4. - mothertiger)
2006. ápr. 16. 15:37

Fogadj meg egy apró tanácsot ez volt-anorexiástól:

sokat kéne beszélgetni vele, megtudni, miért elégedetlen a testével, és miért gondolja, hogy így kell kivívnia mások szeretetét, elismerését.

Kérdezd meg tőle, mitől boldogtalan.

Az anorexiának mindig lelki oka van, csak nemevésben nyilvánul meg.

Ne várd meg, amíg 38 kilós csontváz lesz belőle.

6. mothertiger (válaszként erre: 5. - rozsa3)
2006. ápr. 14. 12:24
Sajnos a probléma halmozottan nehéz ügy, mivel nem együtt lakunk. Ő átköltözött a szomszéd városba, mi meg maradtunk a községben, ahol eddig laktunk, édesanyám meg Ausztriában él, ritkán jön haza. Tesóm nem hajlandó visszaköltözni hozzánk, mivel a községünkben rengeteg az ellensége a volt barátja miatt. Tegnap beszéltem a húgom mostani barátjával, szerencsére ő is nagyon rákapcsolt a dolog megoldására! Mindenkinek megköszönöm a jótanácsot, és várom még a segíteni kész válaszokat!!!
5. rozsa3 (válaszként erre: 4. - mothertiger)
2006. ápr. 14. 10:25

Nem hinném, hogy hajlandó lenne orvoshoz fordúlni, arról nem beszélve, hogy ebben az esetben szerintem a család többet tud érte tenni. Hogy mivel? Szeretettel. Könnyű ezt mondani, tudom. Azt is, hogy szeretitek. Vannak emberek akiknek extra mennyiségű szeretetre van szükségük, és az élet minden percében bizonyítani is kell ezt Nekik. Nincs ezzel semmi baj, Ők ilyenek. A környezetre hárul a feladat, hogy ezt megtegyék.

Szerintem egyetlen módja van annak, hogy a hugod rendbe jöjjön, ha nagyon figyeltek rá, és bebionyítjátok neki milyen értékes, milyen fontos ember a számotokra. Szeretet, törődés, beszélgetés, mosoly.

Az én rokonom esetében bevált. Ez után tudtam csak elvinni orvoshoz.

4. mothertiger (válaszként erre: 3. - kisgé)
2006. ápr. 13. 22:25
Sajnos nem akarja belátni, hogy baj van. Felnőtt nő, nem cipelhetjük el az együttműködése nélkül! Ráadásul ő mindamellett hogy sosincs megelégedve önmagával, mindenkinek azt mondja, hogy neki jó így. Teljesen tanácstalanok vagyunk...Nem találja a helyét a világban, bár tanul és barátja is van. Az előző barátja egy önző idegbeteg kis újgazdag barom volt, teljesen tönkretette idegileg a húgomat. Most egy kedves, megértő fiúval jár, mégsem elégedett az életével. Most kb.47 kilogramm...Kétségbeejtő még csak ránézni is. Tavaly meg egy férfimagazinban volt a képe...most nem hinném, hogy beválogatnák. Nem tudom, mi legyen!
2006. ápr. 13. 21:32

szia,


pszichiáter, mindenképp vigyétek el, ez betegség és nagyon komoly következményei lesznek.

2. Jay
2006. ápr. 13. 16:42
Irány az orvos mielőtt késő lesz!!!!!!!!!!
2006. ápr. 13. 16:02
Segítség!!! A testvérem 21éves és nem eszik! Már nagyon lefogyott,problémájáról nem beszél.Hogyan segíthetnénk rajta?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook