Seftália (beszélgetős fórum)
Hát ezt találtam:
1 kg őrölt disznóhús
1 csésze coarsley reszelt hagyma
2 gerezd fokhagyma, reszelt
1 / 2 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
1 teáskanál só
paprikát
A hús egy részét darálni kell a másik részét apró csíkokra vágom.
Majd a a keveréket a hashártyába töltöm.De szerintem oregano amit tettek bel.
keresek tovább
Próbálj meg itt körülnézni,vagy írd be a keresőbe: GÖRÖG ÉTELEK.
Majd csak sikerül valami,már izgatja az én fantáziámat is :)))))
Próbálj most télen a disznóvágások idején ismerőstől hashártyát szerezni,és fagyaszd le.
Én kerestem "Ciprusi grillkolbász" néven is de nincs sehol.
Talán görög szakácskönyvben megtalálod,ha van valakinek.
A nyáron amikor lehet grillezni kipróbálom.Csak kérdéses, hogy a hentesnél lehet-e hashártyát venni majd.
Aztán meglátjuk milyen is.Külsőre nagyon finomnak néz ki
Szia Bévi ezt találtam én is meg az árverést ahol a könyvet lehet megvenni.
Sajnos mást nem.
De rákeresek úgy, hogy ciprusi kolbász.
pusz
A majoranna sült husok, "disznóságok" fúszere. Csírkesült majorannásan, stb. Vagyis sütőben elkészített ételek.
Az oregánó tejszínes főtt ételek fűszere, általában csirke, pulyka.
Én biztosan majorannát tennék bele, és valószínűleg fokhagymát.
Hát csak ez az egy fűszer amiben nem vagyok biztos.Majoranna vagy oreganó.A többi egyértelmű volt.Csak a kiscsimbókom pont akkor mondta a magáét igaz az érthető volt.De mivel nem egy irányba estek így ne ment a figyelé.
Szóval csak ez a dilemma.És a google sem adott támpontot, mert csa 1 szakácskönyvet hozott fel, amiben ez le van írva.De árveréses.
:((
Az imént láttam egy receptet nagyon tuti aki szereti a finom húst és a grillt.
Csak a fűszer maradt el.Ezért kérem a segítségeteket.A sertés húst megdarálom.Hagyok 2-3 szeletet vékonyat amit kisköröm nagyságúra vagdlok.Reszelek a húsra vöröshagymát 1 nagy fejet.Friss petrezselyemzöldet szelek bele,és vagy majoranna vagy oregano(de inkább oregano)és kevése só ízlés szerint.Ezt jól elkeverem, és a disznó hashártyába vékony kis kolbászkákat formálok bele.Ezt faszénen kicsit füstösen meggrillezem.Humusszal és görög salival tálalom.A fűszerben kérnék segítséget.
köszi