Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Savas és lúgos ételeink fórum

Savas és lúgos ételeink (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2
2010. márc. 14. 14:42

Én inkább gyümölcsteában iszom napi 2-2.5 fél liter körül, ami étkezésemnek 3/4 része.

A sima limonádé csak nyáron, hidegen.

2010. márc. 14. 10:35
És mennyi citromlevet kel inni egy nap?
37. a14deb9047 (válaszként erre: 29. - Gj)
2010. márc. 13. 21:03
a citromlé lúgosít
36. Icus (válaszként erre: 14. - Pirosalma)
2008. jan. 20. 06:38
Végig olvasva a dolgokat... Nem tudnék igy kajálni, állandóan néznim az értékekekt. Biztos ezért is vagyok kövér:(
35. Icus (válaszként erre: 34. - 'szti)
2008. jan. 20. 06:37
Igen én is erre gondoltam:(
34. 'szti (válaszként erre: 33. - Icus)
2008. jan. 20. 06:30
van itt róla asszem egy külön fórum is, csontsovány (a tévé kövérít!!!), túlzásba esett szerintem, engem meglepne, ha nem lenne anorexiás vagy bulimiás
33. Icus (válaszként erre: 25. - Vicus66)
2008. jan. 20. 06:26

Egyszer volt vele egy műsor: Először Athkinseset, aztán valami zacskós kajákat evett. Mint az űrhajósok, minden poralakban és vizzel felhígitotta és kész. Valahonnan, külföldről hozzata. Érdekes volt, hogy a tasakok fehérek voltak, ezért gondolom, valami "hálózatos" cucc lehetett.


De, szerintem íszonyatosan lefogyott.

32. 'szti (válaszként erre: 31. - Forest72)
2008. jan. 20. 06:18
dr. Tihanyi András dietetikus szerint lúgosítóak
2008. jan. 20. 05:07

Sziasztok!


Forest vagyok. Lúgosító ételek között olvastam, hogy a bor, kávé, és a kakaó lúgosít.

Szerintem ezt tévesen írta a szerkesztő. Mi a véleményetek? Amit a P.Mónika iszik, azt úgy hívják, hogy Alkalive.

30. 'szti (válaszként erre: 29. - Gj)
2007. nov. 18. 06:20

sokféle mogyoró van, közülük a csonthéjas lúgosít (ami bokron terem) és valószínűleg az amerikai mogyoró savasít - ez csak az én logikám szerint

attól, hogy valaminek savtartalma van, nem biztos, hogy savasít

a szervezet elsavasodásánál a vér pH-ja a mérvadó, tehát már emésztés után, nem pedig az, hogy a közvetlen fogyasztáskor savas-e pl. a citromlé

29. gj
2007. nov. 17. 22:33
Kissé megzavart, hogy a mogyoró egyszerre savas és lúgos is. Továbbá úgy tudtam, hogy a citromlé a citromsav-tartalom miatt savas...
28. vicus66 (válaszként erre: 27. - 0148b688d6)
2007. okt. 10. 17:02
Igazából maga a táblázat nem nagyon érdekel. Tudod, igen kellene fogynom... de ahogy a Móni... akkor inkább maradok ilyen. Egy darabig tényleg jól nézett ki, aztán szerintem átesett a ló túloldalára. Nem azt mondom, hogy legyünk töltött galambok, de ez már dúrva.
27. 0148b688d6 (válaszként erre: 25. - Vicus66)
2007. okt. 9. 20:22

vicus, ez az utolsó mondat a legjobb :). (Kár h nem látttam a dietetikusát). Tényleg ő mondta,hogy csak addig fogysz,míg a szervezeted beáll a rendes testsúlyra. Vagyis neki ez a 47 kg a rendes súlya.

Van egy könyv is erről, táblázat is van benne, nagyon világos,jól megírt. Persze ennek is vannak ellentmondói.

26. 'szti (válaszként erre: 25. - Vicus66)
2007. okt. 9. 18:40
biztos búzafűlé, vagy ilyesmi, ezeket szokták iszogatni, akik nagyon egészségmániások
2007. okt. 9. 17:51
Én teljesen véletlenül hallottam a rádióban arról, hogy a szervezet savassága is akadályozhatja a fogyást. Egy tv-s fickó mesélte, hogy bármit is csinált nem sikerült egy bizonyos kilón túl lemennie. Aztán elment osrvoshoz, és kiderült úl sok savat termel a szervezete. kapott rá gyógyszert és utána látványos lett a dolog. A másik amit ezzel kapcsolatban láttam: Pokrivcsák Mónika igen látvámyos fogyásával kapcsolatos és ő mondta, hogy vigyázzunk, olyan ételeket együnk, amik lugosítanak. Ő mutatott valami förtelmes színű zöld löttyöt. Azt tudjátok mi lehet!? Az egészben csak azt furcsáltam, hogy az étkezési tanácsadója mellett én fel sem tünnék, pedig nekem is lenne mit leadnom.
24. 0186e585f7 (válaszként erre: 20. - Pirosalma)
2007. aug. 7. 07:32

Szia!

Sajna nem, ez már csak a fejemben van meg:)

23. Pirosalma (válaszként erre: 22. - Emagdi)
2007. aug. 6. 19:51

Szia!

Ezt viszont lehet orvosolni.

A kalcium a tejtermékekből szívódik föl a legjobban, ezek fogyasztása ajánlott.

22. emagdi (válaszként erre: 21. - Pirosalma)
2007. aug. 6. 16:49

ezzel ismét az a gond, hogy az átlagember értendjében sajnos sokszor nem elég a kalcium bevitel.

illetve nem mindegy, hogy milyen kalcium kerül a szervezetbe....

2007. aug. 6. 16:46
Persze a lényegen nem változtat. (Megfelelő kalciumbevutel mellett nincs jelentősége a foszfátbevitelnek - persze egy bizonyos mennyiség szükséges).
20. Pirosalma (válaszként erre: 19. - 0186e585f7)
2007. aug. 6. 16:45

Szia!

Hm...tudnál adni dokumentációt?

19. 0186e585f7 (válaszként erre: 18. - Pirosalma)
2007. aug. 6. 16:23

A foszforsavnak nagyobb az affinítása a kálciumhoz képest, így a sav elöbb elfoglalja a kálciumkötő helyet a csontban, azaz eléje "pofátlankodik" így nem tud beépülni a kálcium.

Hogy a csontban levő anyagok és a foszforsav között milyen reakciók zajlanak le, nem tudom, de szerintem nem is ez a lényeg itt:)

18. Pirosalma (válaszként erre: 17. - 0186e585f7)
2007. aug. 6. 15:12

Akkor mi épül be? Magnézium? Berílium?:-)

Csak mert az azért az anion mellé dukál egy-két kation is;-)

2007. aug. 6. 11:36
'szti felsorolását kiegészíteném azzal, hogy a foszforsav beépülve a csontokban megakadályozza a kálcium beépülését. Nem mindegy így, hogy mi építi fel a csontjainkat.
16. emagdi (válaszként erre: 14. - Pirosalma)
2007. aug. 6. 11:33
általában elég nehéz túl-lúgosítani, mert a mai "modern" ételek nagyon nagy része savasító.
15. 'szti (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2007. aug. 6. 11:24
csak a kalciumpotlas miatt irtam ezt a csodakoktelt :-)))))
14. Pirosalma (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2007. aug. 6. 11:08

Szia!

Igen, kis mértékben savasít.

De egy élelmianyag, élelmiszer, étel megítéléshez nem elég megnézni, savasít-e vagy sem.

A bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztással a diéta savasító volta kompenzálható.

[link]

Az értékek 100 g-ra vagy egy decire vonatkoznak.

A pozitív érték savasít, a negatív lúgosít (attól függő mértékben, minél nagyobb a szám).


Hozzáteszem, nem érdemes agyonlúgosítani, mert össze lehet szedni vele egy jó kis vesekövet (szélsőséges esetekre vonatkozik).

13. emagdi (válaszként erre: 11. - 'szti)
2007. aug. 6. 10:59

uuugh! még belegondolni is rossz!

te a tej is savasít, nem?

12. Pirosalma (válaszként erre: 11. - 'szti)
2007. aug. 6. 10:48
Jó ötletet adtál (bár a kólát nem szeretem):-)
11. 'szti (válaszként erre: 10. - Pirosalma)
2007. aug. 6. 10:42
fel kene talalni a boroskola utan szabadon a tejeskolat :-)
10. Pirosalma (válaszként erre: 9. - 'szti)
2007. aug. 6. 10:24

Ok, akkor megnyugodtam:-)


A foszforsav elég vitatott volt egy ideig. De mára kiderült, hogy a kalcium-foszfor arány nem döntő megfelelő kalciumfogyasztás mellett.

Jelentősége alacsony kalciumfogyasztás esetén lehet.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook