Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Savanyú rakott káposzta recept

Savanyú rakott káposzta recept

A Savanyú rakott káposzta hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta,
10 dkg vaj,
6-8 szelet bacon szalonna vagy 70 dkg tarja,
Szole Meat Norbi Update 1-es virsli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 dl száraz vörösbor,
tengeri só,
babérlevél,
kapribogyó,
egész bors,
mustár.


A Savanyú rakott káposzta elkészítési módja:
Mosd ki a savanyú káposztát, majd pirítsd meg 5 dkg vajon az összevágott vörös- és fokhagymát. Hogy jobb kedve legyen, öntsd fel a borral. Add hozzá a savanyú káposzta felét, a tengeri sót, a babérlevelet, a kapribogyót, az alattomos borsszemeket, és az egészet forgasd jól össze, aztán süsd át. Piríts át egy másik serpenyőben 5 dkg vajon pár szelet bacont, vagy tarjaszeleteket. Rakd tepsibe a már átsütött, savanyú káposztás keveréket. Telepítsd rá a kiválasztott húsokat, végül takard be a savanyú káposzta másik felével. Lassú tűzön sütögesd körülbelül másfél órán át. A végén előfőzött virslikarikákat halmozz a tetejére, és ijeszd meg egy kevés mustárral.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A savanyú rakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook