Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú májleves recept

Savanyú májleves recept

A Savanyú májleves hozzávalói:
30 dkg sertésmáj,
pár szem egész bors,
1 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
kevés citrom vagy ecet,
1,5 liter víz


A Savanyú májleves elkészítési módja:
A sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele. Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével. A tejfölt kis tálkába öntjük, merünk rá a forró levesből, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a leveshez öntjük. A levest már nem forraljuk tovább, a tejfölt jól elkeverjük benne, és azon mód tálalhatjuk.

A máj D-vitaminban és vasban gazdag. A D-vitamin a kalcium beépüléséhez szükséges.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook