Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgarépa krémleves palacsintametélttel recept

Sárgarépa krémleves palacsintametélttel recept

A Sárgarépa krémleves palacsintametélttel hozzávalói:
50 dkg sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé
1-1, 5 dl tejszín
olaj vagy margarin
só, fehérbors

Palacsintametélt:

2 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
kevés szénsavas víz
1 kis fej hagyma
1 közepes sárgarépa
petrezselyemzöld
olaj


A Sárgarépa krémleves palacsintametélttel elkészítési módja:
Kevés olajon/ margarinon megfuttatom a karikára vágott sárgarépát, és amint összeesett, a zúzott fokhagymát hozzáadom, amivel még párolom 1 percig. Ha ez kész, mehet bele az alaplé, amivel addig kell gyöngyözve forralni, amíg meg nem puhul a zöldség. Ezután lehúzom a tűzről és botmixerrel összeturmixolom, fölöntöm a tejszínnel és még egy percre mehet a melegre. A tojásokat, az olajat, a tejet és a lisztet elkeverem, annyi szénsavas vizet adok hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Sózom, borsozom. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, és mindhármat hozzáadom a tésztához. Kis serpenyőben megsütöm a palacsintákat. Ha kihűltek, feltekerem, és csíkokra vágom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgarépa krémleves palacsintametélttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook