Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgadinnyetorta recept

Sárgadinnyetorta recept

A Sárgadinnyetorta hozzávalói:
Előre sütött 2 cm vastag, kerek tortalap= 4 tojásból sütött piskóta, lehet vizes is,
50 dkg vaníliafagyi,
1 közepes méretű sárgadinnye,
a törtalap méretének megfelelő pattintós tortaforma.


A Sárgadinnyetorta elkészítési módja:
A sárgadinnyét jól behűtjük (min. 12 órán keresztül). A tortalapot a formába helyezzük, majd a tetejére kenjük a vaníliafagylaltot, és kis időre a mélyhűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt vágjuk fel és hámozzuk meg a sárgadinnyét, magvait kikaparjuk, kis cikkeket szelünk belőle. Körkörösen, sziromszerűen rendezzük el őket a fagyi tetején.

Fagyi helyett túrókrémmel is csinálhatjuk:
30 dkg tehéntúrót + 10 dkg vajat + 10 dkg porcukrot + egy citrom levét + két szelet pépessé nyomott sárgadinnyét habosra keverünk, és ezzel kenjük be a tortalapot. Legalább egy órára hűtőbe kell tenni, mielőtt rákerülnek a dinnyeszeletek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgadinnyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook