Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal recept

Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal recept

A Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal hozzávalói:
4 személyre:
A főzelékhez:
50 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 babérlevél


A fűszeres hagymakarikákhoz:
3-4 nagy fej vöröshagyma
3-4 ek. kukoricaliszt
1 kk. őrölt pirospaprika
jó csipet cayenne bors
kevés olívaolaj


A Sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal elkészítési módja:
A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, majd pár órára, vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát a lehető legfinomabbra felaprítjuk. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a vöröshagymát és arany színűre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, egyet keverünk rajta, majd beleöntjük a borsót a vízzel együtt -a vizet, ha kell pótoljuk, hogy nagyjából egy ujjnyira lepje el a borsót-, sózzuk, beletesszük a babérlevelet. Közepes lángon néha megkeverve addig főzzük, míg a borsó a hagymával együtt szétfő és krémes lesz. Menet közben még pótolhatjuk a vizet, attól függ, ki hogy szereti. A hagymakarikákhoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd óvatosan ~0, 5 cm vastag karikákra vágjuk. Egy kis tálkában elkeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel, megforgatjuk benne a hagymakarikákat, majd egy serpenyőben, forró olívaolajon ropogósra sütjük őket.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sárgaborsó főzelék pikáns hagymakarikákkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook