Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal recept

Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal recept

A Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal hozzávalói:
50 dkg felesborsó
30 dkg füstölt oldalas
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
5 dkg disznózsír
3 evőkanál finomliszt
2 ek tejföl


A Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1, 5 l vízben feltesszük főni. A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk. A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só. Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket. Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez. 2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.


Kategória: Húsételek receptjei


A sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook