Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Sárga lekvár (dinnye + barack) recept

Sárga lekvár (dinnye + barack) recept

A Sárga lekvár (dinnye + barack) hozzávalói:
2 kg sárgabarack
2 db sárga dinnye
40 dkg kristálycukor
1 db citrom leve
1 kávéskanál nátrium benzonát


A Sárga lekvár (dinnye + barack) elkészítési módja:
A barackot kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk. A sárga dinnyét félbe vágjuk, belét eltávolítjuk és vékonyra szeletelve a héjától is megfosztjuk. Az így előkészített gyümölcsöt húsdaráló nagy lyukú tárcsájával ledaráljuk, szűrőbe téve levétől lecsöpögtetjük, majd állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére szórunk késhegynyi nátrium benzonátot és lezárjuk. A megtöltött üvegeket másnapig felmelegített sütőbe vagy mikróba tesszük, - esetleg nagyanyáink módszerével dunsztba tesszük.

A leszűrt leve cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználható.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A sárga lekvár (dinnye + barack) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook