Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sajttorta (édesen, angolosan) recept

Sajttorta (édesen, angolosan) recept

A Sajttorta (édesen, angolosan) hozzávalói:
25 dkg Hobbits zabpehelykeksz
1 teavaj (10 dkg)
65 dkg Medve natúr tejszines krémsajt
15 dkg cukor
1.5 ek finomliszt
1 cs vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
3 tojás
fél citrom leve és héja


A Sajttorta (édesen, angolosan) elkészítési módja:
Bemelegítem a sütőt 165 fokra (gázon 3-as fokozat). A tésztaréteghez húsklopfolóval egy erős zacskóban összetöröm a kekszet, majd összekeverjük az olvadt, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát végül egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, s ha már meleg a sütő, bedugom 10 percre. Nem kell hogy teljesen átsüljön, elég ha aranybarna lesz. Kézi robotgéppel egy nagy tálban egyenletesre dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, liszttel, vanillinnel, citromlével és -héjjal, ill. a tejföllel. Utána a masszához egyenként hozzákeverem a tojásokat is, jól összedolgozom, majd az egészet ráöntöm a kekszmorzsára. A tortát 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, ha kihűl megszilárdul. Ha lehűlt, egy éjszakára berakom a hűtőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sajttorta (édesen, angolosan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook