Sajtpuffancs recept

A Sajtpuffancs hozzávalói:
2,5 dl tej
8 + 15 dkg margarin
csipet só
16 dkg liszt
3 egész tojás + 1 sárgája
12 dkg reszelt sajt
15 dkg sajtkrém,


A Sajtpuffancs elkészítési módja:
A 2,5 dl tejet a 8 dkg margarinnal és a sóval felforraljuk. Lassan, állandóan keverve beleszitáljuk a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük egyenként a 3 egész tojást és a reszelt sajtot. Dió nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egyenként a tojás sárgájával, majd forró sütőben kezdjük el sütni, néhány perc után mérsékeljük a sütő hőfokát. Ha aranysárgára sűlt, kivesszük és félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 15 dkg margarint jól elkeverjük a sajtkrémmel. Ha kihűltek a golyók, a tetejüket levágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a kalapjukat visszatesszük.

Natúr sajtkrém helyett használhatunk ízesítettet is /pl füstölt sajtos, zöldfűszeres, fokhagymás, stb./ azzal is nagyon finom. Kiadós.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtpuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook