Sajtosrúd recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sajtosrúd hozzávalói:
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin
8 + 15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál ételecet
6 evőkanál víz
Izlés szerint só /kb.2 csaptt teakanál/


A Sajtosrúd elkészítési módja:
A sós lisztet elmorzsoljuk a finomra reszelt sajttal, majd a margarinnal, és összegyúrjuk az ecetes vizzel. Nagyon síma szép tészte legyen. Néhány órára vagy akár egy eész napra hűtőbe tesszük majd kisodorjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával és meghintjük 10-15 dkg reszelt sajttal. Pálcákat vagy pici pogácsákat készítünk belőle és meleg sütőben szép aranybarnára sütjük. Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom!!! Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a tésztával dolgozni, kis gyakorlatot igényel.

Nem kell a sütőlemezt kikenni vagy sütőpapírt beletenni. Isteni finom!
Hűtés nélkül is elkészíthető, de úgy nehezebb a
tésztával dolgozni - ugyanis elég lágy - kis gyakorlatot igényel.
Ha sietek, gyorsan kell akkor pogikat készítek, ha nem pálcákat.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtosrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook