Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos vegyes zöldség recept

Sajtos vegyes zöldség recept

A Sajtos vegyes zöldség hozzávalói:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej

ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt


A Sajtos vegyes zöldség elkészítési módja:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy 25x18 cm-es tepsit kivajazunk, majd belemerjük a zöldségeket. A vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, és besűrítjük. Az elkészült mártást ráöntjük a kelbimbóra, ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.

Bármilyen, tetszés szerinti zöldséggel jó.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos vegyes zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook