Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Sajtos-tejfölös házi lángos recept

Sajtos-tejfölös házi lángos recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sajtos-tejfölös házi lángos hozzávalói:
65 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl tej
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
A tetejére:
10-20 dkg házi tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
víz



Sajtos-tejfölös házi lángos

A Sajtos-tejfölös házi lángos elkészítési módja:
1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 evőkanál lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet.) 3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. 4. Amikor megkelt, forró olajban kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra szedjük. 5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágunk 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sajtos-tejfölös házi lángos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook