Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos-sonkás kifli recept

Sajtos-sonkás kifli recept

Elkészítési idő 160 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 68 kcal
Zsírtartalom 5,1
Szénhidráttartalom 2 gramm

A Sajtos-sonkás kifli hozzávalói:
A tésztához:
750 g finomliszt
150ml olaj
0.5 púpos evőkanál só
1 csapott mokkáskanál cukor
300-400 ml tej
38 g élesztő
175 g kefir

A töltelékhez:
250 g szeletelt sonka
250 g szeletelt sajt
1 db tojás a kenéshez

A KÉPET A 14. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD.


A Sajtos-sonkás kifli elkészítési módja:
1. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő! 2. A gépből kelesztőtálba tesszük a kész tésztát és 1 órát kelesztjük. 3. Az asztalra tesszük a tésztát, és 6 egyenlő részre vágjuk. 4. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, és tésztánként 8 cikkre vágjuk őket. 5. Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére. 6. Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-sonkás kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook