Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos rúd liszt nélkül recept

Sajtos rúd liszt nélkül recept

Kalória 96 kcal
Szénhidráttartalom 2.6/db

A Sajtos rúd liszt nélkül hozzávalói:
kb. 16 szelethez):
0,5 kg karfiol
1 dl víz
2 db M-es tojás
20 dkg mozzarella
1 teáskanál himalája só
5 dkg reszelt light trappista a tetejére


Sajtos rúd liszt nélkül

A Sajtos rúd liszt nélkül elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben a lehető legapróbbra daráljuk. A felaprított karfiolt tányérba tesszük, ráöntjük a vizet és a mikróban 800 Watton 10 percig pároljuk. Két konyharuhát egymásra terítünk és a megpárolt karfiolt ráöntjük. A konyharuha “száját” összefogjuk és a karfiolban lévő nedvességet kicsavarjuk. (Óvatosan,mert forró a karfiol!) A nedvességtől megszabadított karfiolhoz hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a mozzarellát és a himalája sót, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e, ha az ízlésünknek kevés a só, ilyenkor még tehetünk hozzá (tipp: egy fél kávéskanálnyi őrölt köménnyel is megbolondítható). A sajtos karfiolos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és késsel 1 cm vastagságú téglalappá szétkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd kivesszük a sütőből és a reszelt trappista sajtot eloszlatjuk a tetején. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, amíg a reszelt sajt ráolvad és enyhén megpirul. Miután kivettük a sütőből, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom…stb....kömény. ízlés szerint), és felszeleteljük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos rúd liszt nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook