Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével recept

Sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével recept

A Sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével hozzávalói:
4 szelet magos kenyér,
1 kisebb körte,
1,5 evőkanál Rama Harmónia,
2 evőkanál tejszín,
3 dkg márványsajt, villával szétmorzsolva,
1 kávéskanál apróra vágott, friss rozmaring,
ízlés szerint só és frissen őrölt bors,
10 dkg maradék sült csirke, apró cafatokra tépve,
2 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva.


A Sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével elkészítési módja:
A körtét meghámozzuk, majd a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. Ezután szűrőbe tesszük, és egy kanál segítségével kinyomunk belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudunk.A reszelt körtét összekeverjük a margarinnal, a tejszínnel, a szétmorzsolt sajttal és az apróra vágott rozmaringgal, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.A kenyérszeletek közül kettőt alaposan megkenünk a körtés-sajtos szendvicskrémmel, majd rászórjuk az apró cafatokra tépett csirkét. A szendvicsekre ezután ráborítunk egy-egy salátalevelet, és befedjük egy-egy üres kenyérszelettel.A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook