Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos rántott sertésláb recept

Sajtos rántott sertésláb recept

A Sajtos rántott sertésláb hozzávalói:
2 sertésláb,
1 tojás,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
só, törött bors ízlés szerint,
5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt.


A Sajtos rántott sertésláb elkészítési módja:
A megtisztított lábakat kuktafazékban, kevés sós vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontjai magától kicsússzanak. Az összes csont eltávolítása után a bõrös húst belenyomkodom egy kerek formába. Egy-két evõkanál levet ráöntök, majd hagyom kihûlni. Ezután lefedve a hûtõszekrényben megdermesztem. (Elõzõ nap érdemes így elõkészíteni.) Másnap kiborítom a formából és éles késsel tetszés szerinti darabokra vágom. Lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban ropogós pirosra sütöm és melegen tartom. Tartármártással és sült hasábburgonyával teszem az asztalra.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos rántott sertésláb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook