Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos-mákos rudak recept

Sajtos-mákos rudak recept

A Sajtos-mákos rudak hozzávalói:
20 dkg rétesliszt
20 dkg sima liszt
25 dkg Rama margarin
1 tojás sárgája
1 dl tejföl
4 evőkanál mák (nem darált!)
8 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál só, ill. ízlés szerint
Tetejére szezámmag


A Sajtos-mákos rudak elkészítési módja:
A két féle lisztet összekeverem a sóval, a mákkal, a reszelt sajttal, majd összemorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a tejfölt, a tojás sárgáját, és összegyúrom. Kisujjnyi vastagságúra kisodrom, megkenem tojással, megszórom szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Pizza szeletelővel formás csíkokat vágok, előmelegített sütőben (légkeveréses, alsó-felső sütés) 160 °C-on kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

Ha nem légkeveréses a sütő, akkor 180 °C-on lehet sütni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos-mákos rudak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook