Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos lepénykék recept

Sajtos lepénykék recept

A Sajtos lepénykék hozzávalói:
1 pohár langyos tej,
1 tk.szárított élesztő,
25 dkg rikotta sajt,
negyed pohár sima liszt,
olaj a sütéshez


A Sajtos lepénykék elkészítési módja:
A tej kb. negyed részébe beletesszük az élesztőt,hagyjuk állni kb.15 percig.Tálba tesszük a sajtot és a megmaradt tejet,hozzákeverjük a lisztet.Fakanállal sima tésztává dolgozzuk.Palacsintasütőbe kis olajat öntünk,és a masszából kb evőkanálnyi adagokat teszünk bele.Ha elkészültek a lepénykék,tehetünk rá szalámit,sajtot,paradicsomot...stb. Egyszerű reggeli vagy vacsora,és nagyon finom.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos lepénykék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook