Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. recept

Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. hozzávalói:
3 db tojás
1 tk só
4 EK liszt-(pupos)
1 tk sütőpor
3 EK tej
1 mk fehér bors
Töltelék.
5 dkg vaj
10-15 dkg reszelt sajt
1 EK sűrű tejföl
1 tk reszelt hagyma-lila is lehet
1 mk só
10 dkg sonka
3-4 ek lencsefőzelék
4-5 db spenótlevél,nagyságtól függően


A Sajtos, lencsés, piskótaszendvics. elkészítési módja:
Tojás sárgáját a sóval habosra keverjük. Liszt, sütőpor, tej, fehérbors bele. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, forró sütőbe sütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapír segítségével. Ha kihűlt, megkenjük a sajtos töltelékkel. Nagyon mutatós, ha előbb a lapot megkenjük kevés majonézzel, vagy reszelt sajttal(hogy a spenót levél tapadjon) rá spenót,sonka, lencse, és arra a töltelék. A töltelék variálható. Gazdagíthatjuk, kukoricával, sonkával, piros pritamin paprika kockákkal, vagy zöldborsó, reszelt sárgarépa, reszelt főtt tojás is kerülhet bele. Egy kicsit állni hagyjuk, és szeletelhető.

Előre elkészíthető, és nagyon mutatós, és finom.
Kép a naplómba, vagy itt.
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/xkEmKJ7t7k0FGeDuN7mnPg?feat=directlink


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sajtos, lencsés, piskótaszendvics. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook