Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos kotlett recept

Sajtos kotlett recept

A Sajtos kotlett hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre
fél kg .sertéscomb
20 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt
fél liter tejszín
só, bors, szerecsendió
1 csomag makaróni


A Sajtos kotlett elkészítési módja:
A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. A kétféle sajtot lereszeljük és összekeverjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és a befűszerezett húsból egy réteget lerakunk. A tetejére szerecsendiót reszelünk, és megszórjuk a kétféle sajttal. Egészen addig tesszük így, amíg el nem fogy a hús. (célszerű egy kis reszelt sajtot későbbre félretenni.) Ezt követően ráöntjük a tejszínt, pici vizet, és alufóliával betakarjuk a tálat. A sütőt kb 200ºC-ra kapcsoljuk, és kb 40 percig lefedve, majd 15-20 percig fólia nélkül megsütjük A makarónit a szokásos módon vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. Veszünk egy tepsit, és alulra a főtt tésztát terítjük. Erre rászedjük a hússzeleteket, és az összes szószt, ami keletkezett, ráöntjük. Megszórjuk a félretett sajttal, és még visszatesszük a sütőbe kb.10 percre, hogy összesüljön. Célszerű kockára vágni, és úgy tálalni.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos kotlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook