Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) recept

Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) recept

A Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) hozzávalói:
Karfiol (tisztított) 2,00 kg
Rama margarin 0,08 kg
Zsemlemorzsa 0,20 kg
Tejföl 0,30 l
Óvári sajt 0,20 kg
Konyhasó 0,02 kg


A Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) elkészítési módja:
A rózsáira szedett, megmosott karfiolt gőzben, vagy sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Egy lapos edényt (tepsi, tűzálló edény) margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és elterítjük benne a karfiolt, ha gőzben főztük, enyhén megsózzuk. A tetejére ráhintjük a maradék zsemlemorzsát, erre kerül a tejföl, és végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vigyázva, hogy a sajt enyhén rózsaszín legyen.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook