Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos karfiol recept

Sajtos karfiol recept

A Sajtos karfiol hozzávalói:
1kisebb fej karfiol
100 gr vaj
30 gr liszt (kicsi szénhidrát)
2 dl ml tej
1 tk. só
frissen őrölt fekete bors
200 gr reszelt mozzarella
metélőhagyma


Sajtos karfiol

A Sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt megpucoljuk, megmossuk és kis rózsákra szedjük. Minél kisebb, annál jobb. Nagy edénybe vizet forralunk, enyhén megsózva. Beletesszük a karfiol darabokat és a lobogó vízben főzzük 5-7 percig, villa puhaságúra (ha könnyedén beleszúrjuk a villát, akkor jó). Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, picit pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, alaposan elkeverjük, mehet bele a, só, bors. 5 percig főzzük, kevergetjük, jól be fog sűrűsödni. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, kevergetjük, amíg el nem olvadnak. Beleforgatjuk a leszűrt karfiol rózsákat, hogy mindenhol sajtszósz borítsa. Ha szükséges, kicsit összemelegítjük. Megszórjuk aprított metélőhagymával. .


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook