Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sajtos-gombás rakott tészta recept

Sajtos-gombás rakott tészta recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 660 kcal

A Sajtos-gombás rakott tészta hozzávalói:
4 személyre:

40dkg paradicsom,
20dkg gomba,
2 piros húsú paprika,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
bazsalikomlevél,
4 evőkanál olaj, só, bors,
50dkg (orsó) tészta,
20dkg mozzarella sajt.


A Sajtos-gombás rakott tészta elkészítési módja:
A paradicsomot forróvízbe dobjuk, majd hideggel leöblítjük és meghámozzuk, összeturmixoljuk. A gombát felszeleteljük, a paprikát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk. Felforrósítunk a 3 ek. olajat, hozzáadjuk a hagymát, áttört fokhagymát, paradicsompépet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 5 perc múlva beletesszük a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék 1 ek. olajjal kikenünk egy sütőedényt (jénait), beletesszük a tésztát, a tetejét befedjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és addig sütjük, míg a sajt egy kissé megpirul (10-12 perc). A sütőedényben tálaljuk. Frissen jó.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sajtos-gombás rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook