Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Sajnálom a mai fiatalokat fórum

Sajnálom a mai fiatalokat (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Sajnálom a mai fiatalokat (Gondolatok)

aug. 28. 07:39
Én is.
10. globus
aug. 27. 11:34
Miért? Én szeretnék fiatal lenni :)
9. semleges (válaszként erre: 7. - Narmin)
aug. 27. 09:19
Pontosan!
aug. 27. 09:18
40 éve érettségiztem. Akkor a töri tanárom azt mondta, hogy nem lenne akkor fiatal. Csak lestünk rá. Miért is? Tök jó dolgunk volt, miénk volt a világ, előttünk volt az élet. Arról nem beszélve, hogy a világ változik és mi vagyunk ahhoz képest "lemaradva".
aug. 26. 14:07

Szépen átírtad, hogy inkább együttérzel velük, próbálok mást írni, mint amit előttem…de valóban nekik ez a természetes.

Egyrészt ha rövidre akarom zárni, mindegy is, mit gondolok jónak, mert anno az volt, most meg ez. Mikor a mai fiatalok helyébe képzeljük magunkat, akkor mi a saját nyugodtabb életünkhöz viszonyítjuk az ő mindennapjaikat. Így valóban rosszabb most fiatalnak lenni. De ha a gyerekeim életéhez viszonyítom az enyémet, akkor azt látom, milyen jó nekik, hogy ennyi választási lehetőségük van! Milyen jó, hogy mernek választani, lehet véleményük, meghallgatják őket a szüleik, és támogatják mindenben. Milyen jó, hogy hibázhatnak, és nem oké, ha a tanár megdobja őket egy méretes kulcscsomóval, vagy tesin a tanár fenekén rúgja őket. Milyen klassz, hogy a szüleik elviszik őket külföldre, így látják, hogy mi értelme az idegen nyelvnek. Már síelnek, előbb van jogsi, nem akadály elutazni barátokhoz, amíg én a megyéből sem nagyon tettem ki a lábam anno, és azt gondoltam, csak az létezik, amit látok. Milyen nyitottak, érdeklődőek! Milyen kreatívan és bátrak. Milyen jó nekik, hogy az anyukájuknak több háztartási gépe van, és így társasoznak velük, vagy csak együtt vihognak vicces dolgokon, vagy elmennek megvenni együtt egy pulcsit, ami tetszik is, és nem bök:) szóval nézőpont kérdése.

aug. 24. 08:33
Ne sajnáld, nekik ez a természetes.
aug. 24. 07:50
Azt hiányolom, hogy mikor van nyugalmuk, mikor unatkoznak, mikor álmodoznak úgy, hogy semmit sem csinálnak és nem jár az agyuk azon, mi történik közben az online világban.
aug. 23. 12:05

"sokszor nekünk is nehéz kiigazodni, nemhogy nekik." Pont ellenkezőleg látom! Ők igazodnak ki benne, mi meg gyámoltalankodunk.

De én sem irigylem őket!

aug. 23. 08:55
Jobb volt nekünk, bár lehet csak az 54 évem mondatja velem,és a nosztalgia. De főleg a gyerekkorom,mikor Óbuda még nem volt beépítve,mi meg felfedeztük,indiánosat játszottunk,stb,szuper volt.
aug. 22. 12:00
Ők már ebbe születnek bele, nekik ez a természetes. Mint ahogy a dédunokáinknak természetes lesz a 43-45 fokos hőség, mi meg ájuldozunk. Igen, felgyorsult a világ, de az evolúció teszi a dolgát, változik az alkalmazkodó képesség is.
aug. 22. 09:35
A szívem szakad meg néha mikor nézem a fiatalokat. Nem arról van szó hogy rosszak lennének, mert nagyon is talpraesettek, de olyan rohanó meg bonyolult világ jutott nekik, amiben sokszor nekünk is nehéz kiigazodni, nemhogy nekik.

Ugrás a teljes írásra: Sajnálom a mai fiatalokat

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook