Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sáfrányos rizottó csirkével, ananászban recept

Sáfrányos rizottó csirkével, ananászban recept

Elkészítési idő 25 perc

A Sáfrányos rizottó csirkével, ananászban hozzávalói:
4 főre:
1 ananász (de a húsának csak a felére lesz szükség)
200g rizs
2 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál szójaszósz
1 kis vöröshagyma(kockára vágva)
1 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csirkeleveskocka
80g zöldborsó
200g csirkemell (kockára vágva)
1 kis tasak sáfrány
1 mokkáskanál csípőspaprika


A Sáfrányos rizottó csirkével, ananászban elkészítési módja:
Az ananászt kibelezem úgy, hogy elfelezem és óvatosan, nem széttörve a külső részét, mert ez lesz a tányér. A húsát kockára vágom, és a felét elteszem másra, mert a recepthez túl sok lenne egy egész ananász. A kockára vágott hagymát megdinsztelem 1 evőkanál olívaolajon és beleteszem a rizst, majd mikor serceg, felöntöm annyi vízzel, ami a rizs kétszerese (szokásos módon), és feloldom benne a csirkeleveskockát, amikor elkezd forrni, takaréklángon befejezem a főzést. 5 perccel a vége előtt beleszórom a sáfrányt, elkeverem, hogy szép sárga legyen. Közben egy serpenyőben a másik evőkanál olívaolajon megpirítom a csirkemellet és hozzáadom a fokhagymát, a csípős paprikát, a zöldborsót, szójaszószt, ha kell, egy pici vizet vagy ananászról lecsöpögtetett ananászlét is lehet hozzáadni, és ha nem elég sós a szójaszósztól, még sózom, borsozom. Utolsó pillanatban, amikor már a zöldborsó és a csirke is kész, belekeverem az ananászt is, de ezzel már nem főzöm, csak épp összekeverem és hozzáteszem a kész sáfrányos rizottót is. Az egész "kutyulékot" átköltöztetem az ananászkérgekbe és tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A sáfrányos rizottó csirkével, ananászban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook