Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumpuncsos madártej recept

Rumpuncsos madártej recept

A Rumpuncsos madártej hozzávalói:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
6 tojás
2 vaníliás cukor
1 db fahéj

1 rumpuncsos főzős pudingpor


A Rumpuncsos madártej elkészítési módja:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórok 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. A pudingport pár ek tejjel kikavarom, majd belekeverem a sárgába. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a pudingporos tojássárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumpuncsos madártej elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook