Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos meggyes csokigolyó recept

Rumos meggyes csokigolyó recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rumos meggyes csokigolyó hozzávalói:
30 dkg aszalt szilva,
15 dkg mandula,
10 dkg pörkölt sós pisztácia,
5 ek. light baracklekvár,
3 ek. Holland kakaópor
3 cl rum,
kimagzott meggykompót


A Rumos meggyes csokigolyó elkészítési módja:
A mandulát és a pisztácia felét finomra daráltam. Egy aprítógépbe tettem, hozzáadtam az aszalt szilvát, a kakaóport és a baracklekvárt, majd formázható péppé aprítottam. A pisztácia másik felét mozsárban durvára összetörtem. A masszából kis golyókat formáltam, a közepükbe egy-egy szem meggyet nyomtam és a tört pisztáciába meghempergettem. Hűtőben akár két hétig is eláll. A tört pisztácia helyett kókuszreszelékbe is forgathatjuk a csokigolyókat.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 24. 21:06
A rumos meggyes csokigolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook