Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos krokant fagylalt recept

Rumos krokant fagylalt recept

A Rumos krokant fagylalt hozzávalói:
10 dkg mandulaforgács,
20 dkg cukor,
rum aroma,
1 dl rum,
2 tojás,
2 dkg habfixáló por,
fél liter tej,
1 cs vaniliás cukor,
10 dkg vaj.


A Rumos krokant fagylalt elkészítési módja:
Felhevítem a vajat és kb 3 evőkanálnyi cukrot, hozzáadom a vágott mandulát és közepes lángon karamelizálom. Tányérra csúsztatom és hűlni hagyom. A forró serpenyőt rummal öblítem ki. A kihűlt krokantot sodrófával összetöröm. Vízfürdőn két tojást, 15 dkg cukrot és kb 4 evőkanál rumot, a rumaromát és a vaniliás cukrot habosra verem. Tejjel lehűtöm és belekeverem a habfixáló port. Jéghideg vízfürdőn hidegre keverem. A masszát a krokanttal fagylaltgépben fagyasztom


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos krokant fagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook