Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-diós piskótatekercs recept

Rumos-diós piskótatekercs recept

A Rumos-diós piskótatekercs hozzávalói:
Tészta
6 tojásos piskótából készült tekercs

Krém
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 evőkanál rumaroma
csokoládéreszelék


A Rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja:
Hat tojásból piskótát sütök, nagy tepsiben. Amikor megsült, még melegen konyharuhával feltekerem, vagy készen kell venni egy piskótatekercset.

A 20 dkg Ramát habosra keverem a 20 dkg cukorral.

A vaníliás pudingport felfőzöm a 4 dl tejjel, hozzákeverem a darált diót és a rumaromát, majd kihűtöm. Ezután ezt a masszát jól összedolgozom a Ramás krémmel és a piskótába töltöm a krém 3/4 részét. A maradék krémet rákenem a külsejére és megszórom csokoládéreszelékkel.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. nov. 4. 20:15
A rumos-diós piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook