Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-diós kocka recept

Rumos-diós kocka recept

A Rumos-diós kocka hozzávalói:
Tészta I.
6 tojás
15 dkg darált duó
30 dkg cukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor

Tészta II.
24 db babapiskóta
2 adag feketekávé/vagy koffeinmentes
1 adag tejszín

Krém
2 csomag vaníliás főzőpuding
porcukor ízlés szerint
6 dl tej
30 dkg margarin

Tészta locsolásához
2-3 evőkanál tej
1-2 evőkanál rum / vagy aroma

Teteje
2 dl tartós tejszín


A Rumos-diós kocka elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, majd a vízzel felváltva beledolgozzuk a kikevert cukros sárgákhoz, hozzákeverjük a baracklekvárt és végül óvatosan beledolgozzuk a kemény habot. Egy kb 26×36 tepsibe, melyet kibéleltünk sütőpapírral, öntjük a masszát és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. / TŰPRÓBA / Hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot felfőzzük a tejjel és ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, majd tovább habosítjuk a már kihűlt pudinggal. A tésztáról levesszük a papírt és keresztben félbe vágjuk. A rumot és a tejet összekeverjük, ezzel locsoljuk meg a tésztalapok tetejét. A krém felét rákenjük az egyik tésztalapra, erre sorakoztatjuk a kávés, tejszínes keverékbe mártogatott babapiskótákat, majd befedjük a krém másik felével. Ennek tetejére kerül a második lap. A tejszínt kemény habbá verjük /aki édesebben szereti, ebbe is tehet egy kis porcukrot/ és bevonjuk vele a tészta tetejét. Villával meghúzkodva díszítjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook