Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Rugalmas és pozitív gondolkodás fórum

Rugalmas és pozitív gondolkodás (beszélgetős fórum)


júl. 22. 10:07

Nekem az vált be, hogy amikor meglátok valakit, mielőtt rám törne a rossz érzés vele kapcsolatban, keresek benne valami jót. Az sem baj, ha nem is igaz, amit gondolok. A lényeg, hogy ahelyett, hogy "biztos nem kedvel", vagy "biztos haragszik rám", arra gondolok, hogy "de jó, hogy úgy szereti a kutyákat", vagy "milyen vicces zoknija van". Tök mindegy. Ami felvidít.

Ha te egy pozitív attitűddel lépsz oda, az a másikból is pozitív választ fog kiváltani. Visszamosolyog, és mindkettőtöknek sokkal jobb lesz a napja :)

18. BeauIieu (válaszként erre: 17. - BeauIieu)
júl. 22. 10:00

Lehetnék floor leader, több fizetéssel, de én nem akarok beszállni hatalmi harcokba.


És össze-vissza rendelnek, nem beszélnek egymással.

17. BeauIieu (válaszként erre: 16. - BeauIieu)
júl. 22. 09:56

...de ismerni kell az embereket. K. egz rapid, ha stresszes, és akar felnyom a főnöknél, ha lassú vagy. De egy csupa szív ember, és annyira megbízók benne, hogy nála van a potkulcsom a lakásomhoz.


Velem többet kiabál, mint bárki mással. Velem kiabál. Én meg tudom, hogy ilyenkor csak stresszes, és nem kell komolyan vagy személyeskedesnek venni.

Néha nehéz, ha a másik részlegen is b***tárnak, és befut egy panaszoko vendég is, de...

A fizetésem nem lesz több, ha agyvérzést kapok, és én csak a ledolgozott órák után leszek kifizette. És ezt tudom.


Tudom mit csinálok,és Miert. Ez a kulcs

16. BeauIieu (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 22. 09:44

Vegyél ki egy kis szabadságot, ha tudsz!


Nálam nagyon ritka, hogy robbanok, és az is tart max. a szünetig a meló helyen.

Viszont ha hazamegyek, nem lehet hozzámszólni egy darabid, vagy ultatapir leszek sokszor, ha nem hagy a párom pihenni.


Mivel a "mindenes' vagyok, és az előadásról függően barista, hot chef, konyhás, és az újakat is irányítani kell, minden szar rám folyik, amit kommunikálni kell, és amúgy sem az én hibam volt.

Valahogy be kell rakni az ágyába, realizálni kell a szituációt, nem érzelmileg feldolgozni.

Pl. a konyhafőnök veled üvölt, mert a Hot Chef fel órája nem ment fel a hideg konyhát segíteni, ne vedd magadra. Nem a te hibád.

Nem mondta meg mit kell csinálni, pedig kérdeztem, elkezdtem mosogatni. És a konyhafőnök visszatért és ràmkiabalt, hogy neki nem mosogató lány kell, hanem...

Ilyenkor el kell dobni mindent, és megcsinálni, és nem magadra venni.

ami nehez

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Channa*)
júl. 22. 07:28
Köszi a tanácsot!
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - 55Judit)
júl. 22. 07:27
Ezt nagyon köszönöm!! Ez a lényeg!
júl. 22. 07:22

A nem köszönés engem nem érdekel, mert egy csomó oka lehet, hogy az illető nem reagál esetleg.

Tudom magamról.


Sokan dolgozunk az irodaházba. Persze, ha valakivel összefutok, akkor köszönök (akár többször napközben), van akivel váltok néhány szót is, vagy sokat:DDD


Van amikor nem köszön vissza valaki. Ha észre veszem, akkor határozottan ránézek és jellemzően vigyorgok rá. Ha nincs nagyon elgondolkodva, akkor az szokott történni, hogy: ja, bocs! Szia! Elgondolkodtam. Vagy annyira el van merülve, hogy ezt sem veszi észre.

Ha épp van kedvem, akkor megkérdezem, hogy min gondolkodsz annyira, ha nincs, akkor tovább megyek.


Velem is előfordul hasonló. Néha úgy beslattyogok az épületben, hogy rá se nézek a recepciósra, de a liftnél esetleg eszembe jut és vissza köszönök.

Vagy annyira el vagyok gondolkodva, hogy amikor észre veszem, hogy valaki felhúzott szemöldökkel, rám vigyorog, akkor megkérdezem nem köszöntem ugye? Bocs! Szia!


Rólam tudják, hogy szoktam ilyen szempontból szórakozott lenni, így nincs sértődés;)


Ja, van olyan kolléga, akivel nem igazán szimpatizálunk, na az ilyenek köszönése, egy kicsit sem érdekel. Én köszönök és ennyi.


Ne foglalkozz túl sokat az ilyenekkel, mert csak a saját napodat rontod el. Legyél jó a melódba, köszönj és ennyi, esetleg beszélgess, ha van kedved hozzá;)

12. 55Judit (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 22. 07:06

Van egy kísérletem. Vegyél részt benne, de pontosan kövesd amit írok, ne olvass tovább, mert csak akkor derül fény a lényegre:


1. Nézz körül alaposan ott ahol most vagy, és gondosan számold meg hány sárga színt látsz. Most csináld.


2. Csukd be a szemed.


3. Mondd ki hangosan hány zöldet láttál mikor szétnéztél.

Ja, nem a zöldeket kerested?


Amint a pozitív emberek viselkedését figyeled a negatívak helyett, változni fog a közérzeted. Amire nem figyelsz, az lényegtelenné válik.

júl. 22. 05:51
A nem köszönésre én is ugortam sokáig, már nem érdekel.
10. Zsifi1 (válaszként erre: 2. - Epresturmix)
júl. 22. 05:42
Lehet, nekem is ezt kellett volna alkalmazni. :D De egy takker néniről van szó. Elmotyogtam, hogy jól van, akkor ne köszönjél. Nem is köszön. :P De a többiektől zokonvenném.
9. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 21. 23:19
Ha valaki nem köszön,azt letojom, ha nem köszön vissza, akkor megismétlem rohadt hangosan, ez általában segít, vagy csak közlöm, hogy köszöntem...
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Epresturmix)
júl. 21. 21:49
😂 Amúgy igen, még az is egy lehetőség hogy valaki egyszerűen csak bunkó.... Azokkal meg végképp nem lehet mit kezdeni. Én sajnos hajlamos vagyok 1-2 eset után leírni magamban az ilyeneket, aztán legközelebb már én is úgy. Felnőtt embereket sajnos nem lehet megnevelni. :D
7. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 21. 21:48

Pl hogy nem érdekel ki, mit gondol, hisz, legtöbbször az sem amit mond vagy nem mond.


Nálunk melóhelyen most elég nagy a fluktuáció, van hogy én se tudom adott ember munkatárs-e vagy ki kutya kölyke, odabökök egy hellót aztán vagy visszabök vagy nem, de le se... megyek tovább.

júl. 21. 21:47
Ha tudod hogy hajlamos vagy következtetéseket levonni, akkor segíthet ha ilyenkor megkérdezed a kollégát, hogy történt-e valami, akar-e róla beszélni, stb. Már attól függ, milyen a viszonyotok. De szerintem ez is a túlzott megfelelni akarásból ered, hiszen ha nem akarnál mindenkinek megfelelni, nem gondolkoznál ilyeneken hogy vajon azért nem köszönt vissza mert utál valamiért.
5. Epresturmix (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
júl. 21. 21:28
Vannak szimplán tirpákok is. Egyszer kipróbáltam azt, hogy minden nap ugyanazon időben köszöntem valakinek, aki nem viszonozta. Egy idő után elkezdett köszönni, de csak úgy, ha én előre. És azt láttam rajta, hogy már várta. Érdekes
júl. 21. 21:23
Igen, ezt már több helyen olvastam. Valószínű így is van. A nyitó hozzászólásban elsősorban arra gondoltam, amikor ok nélkül és a tények ismerete nélkül feltételezek rosszat. Például, hogy kiderül, hogy rossz napja van az illetőnek azért nincs kedve csevegni, de én már korábban feltételezek valami negatívat.
júl. 21. 21:16
Ezt amit Epresturmix írt én is alkalmazom... Ha nem köszönnek vissza, vagy mondok valamit és nem válaszolnak, mindig hozzáteszem hogy "...akkor nem" vagy "b.meg akkor" 😂 Alapvetően szerintem azt kell tudni elfogadni, hogy soha nem leszel mindenkinek szimpatikus, nem fog mindenki szeretni... És ez így van rendjén. Benne van a pakliban az is hogy emberek ok nélkül utálnak vagy ellenszenvesnek találnak, de kit érdekel?! Nem lehet úgy élni az életed hogy folyton ezeket lesed.
2. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 21. 20:35
Én csak annyit szoktam félig hangosan mondani, hogy akkor rohadjál meg! Ezt általában meghallják és legközelebb köszön. Próbáld ki!
júl. 21. 20:27
Sajnos az utóbbi időben nagyon negatívan kezdtem el gondolkodni. Az emberek szavait, tetteit túlságosan magamra veszem. Például ha valaki nem köszön nekem vagy nem szól hozzám pl munkahelyen, egyből arra gondolok, hogy biztos haragszik valamiért vagy megutált. Szeretnék ezeken változtatni. Valaki volt már ilyen élethelyzetben. Milyen módszerek, gyakorlatok vannak a leküzdésre?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook