Rubik kocka (beszélgetés)
Hát nem tudom, hogy ő, hogyan rakja ki ennyi lépésből.
És ha jól értettem meg a feladatot, akkor mindent csak egyszer tekerek.
A 8. és 9. lépés pedig felesleges, hiszen 8. eltekerem balra, 9. eltekerem jobbra. Minek?
Nekem sem csak egy oldallap volt régen, hanem több keresztben, bonyolultabb.
De volt rá szabály, ha jól emlékszem, középső színhez igazodtak a továbbiak. Amit ehhez akartam tenni, annak jobb oldalon krllett lennie, mielőtt kezdődött a 8-asozás. Sajnos elfelejtettem.
12 lépésből!?
Én meg vacakolok a többszáz tekerésemmel?:DDD
Még az is több tökeres volt nekem, amikor már csak az utolsó sarok kockát tettem a helyére.
Na, ki fogom próbálni.
Ha ez tényleg ennyi, akkor, nem csodálkozok tovább azon, hogy pár másodperc alatt kiteszik a versenyzők....
Valahogy így :)
Egy speed kockaval 10 mp et lehet nyerni ha a gyorsadág számit.
De az is egy ügyessegi szint hogy mennyi forgatassal lehet kirakni.
A gép max. 20 al kirakja.
Szóval van mit fejlődni.
Rubik logóst kell venni.
Azok meg eleg jók.
Vagy speedkockát.
Mi is hárman vagyunk testvérek. Nálunk azért volt több, amit írtam. Volt lehetőség rá, így lett;)
Igen, nyikorog, majd kotyog:DDD
Nekünk, most is van több, persze a hagyományos. Sosem hallottam még a mágnesesről;)
A néhány éve vásároltak, nem nyikorognak, nem kotyognak, hanem szétesnek, mert eltörtek, pedig könnyebb tekerni...
2 perc!?
Volt, hogy napokig tekertük, mire kiraktuk:DDDD
Igen az emlekek megszepülnek, de mostani magneses kockák és a szupergyors kirakások, egy más dimenzió.
Akik 10 mp alatt kirakják nem fognak visszaszokni a békebeli 2 perces kirakasra. :)
Körülbelül :) általánosba jártunk, egy akkori osztálytársam mutatta meg.
Mi hárman vagyunk testvérek, 1 kockát kaptunk, mindig ment a harc, ki játsszon vele. Újonnan volt egy érdekes nyikorgó hangja, később kicsit lazult.
Aki ki tudja rakni annak elismerésem.
Bemagolni több 200 forgatast sem kis dolog.
Még vagy 20 tekerés:DDDDD
A mi időnkben még nem az volt a cél, hogy gyorsan kirakjuk, hanem az, hogy kirakjuk.;)
Mikor foglalkoztál először ezzel? Én talán 1976-ban. Azt hiszem, az akkori BNV-n volt elsőre kiállítva.
Mivel a szüleim ott dolgoztak, azonnal lett is ilyenünk.
Sőt! annyi lett, hogy osztogattuk a suliba, így szinte minden osztálytársamnak is lett.
Nem volt semmi leírás hozzá. Egy egyszerű világoskék papír dobozban volt, amin rajta volt a kocka.
Mi innen indultunk és néhány hét alatt sikerült kiraktunk.
Azaz, mi nem szabályok alapján raktuk ki. Persze, volt olyan, hogy eszünkbe jutott egy általunk tapaszt szabály, pl. amikor már csak az a bizonyos 2 oldalnál volt rossz helyen 1-1, akkor egyet fordítunk lefelé, majd kétszer eltekerjük az alsó sort, stb., de erre is magunk jöttünk rá.
A mi időnkben nem volt más lehetőség.
A 70-es évek első felében adták ki a bűvös kockát. Még azt sem tudtuk, hogy lesz internet:D
Tehát, mi saját kútfőből próbálkoztunk és értünk el sikereket.
Mostanában viszont, valóban ez van. Letöltik a netről, majd bemagolják és ha kiesik egy lépés a bemagolt lépésekből, akkor onnantól nincs siker.
Volt egy kollégám, aki ki tudta rakni a kockát. Hiába kértük, hogy mutassa meg, ingyen nem volt hajlandó edukálni bennünket.
Ez szerintem általánosságban rossz taktika volt részéről. Végül is nem vitte sokra az életben...
Én arra gondoltam, hogy magától kevés ember képes kirakni.
Többség tanulta a kirakást.