Rozsos kenyér recept

A Rozsos kenyér hozzávalói:
3 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt (1 pohár=2,5dl)
1,5 pohár fehér kenyérliszt
2 kk sikér
1 ek koriander mag
2 kk egész kömény
3 kk só
1/2 kocka élesztő
1 ek méz
2 pohár langyos víz
1 zacskó, 7 dkg tökmag


A Rozsos kenyér elkészítési módja:
Az élesztőt megfuttattam a mézzel, majd a tökmag kivételével összegyúrtam a tésztát. Nagyon ragadós, elég híg tészta lett. Duplájára kelesztettem, majd újra összegyúrtam. Ekkor tettem bele a tökmagot is, és megint megkelesztettem. Sütőpapírral kibélelt formába raktam, hagytam még egy negyed órát pihenni, majd 200 fokon gőzős sütőben megsütöttem.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A rozsos kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook