Rossz álom! (beszélgetés)
Ez nagyon szép, nagyon vidám, kár hogy elvonta róla a figyelmedet a sok idegen cipő. :-)
Megpróbáljam a konkrét képektől elvonatkoztatva értelmezni?
Talán olyasmi, hogy szeretnéd belevetni magad a felhőtlen örömbe, szeretnél rácsodálkozni minden eléd kerülő szépségre (a dekoratív nő), és kicsit sajnálod, hogy akadályoz abban valami olyasmi ami egyszerű kellene legyen, de bosszantóan hosszadalmasnak és szöszmötölősnek bizonyul. :-)
Ha ismerős neked az álombeli konkrét látványtól elvonatkoztatott tartalom a saját életed vonatkozásában, az talán nem véletlen... :-)
Én megint Szilvesztert álmodtam.
Volt benne gyönyörűen kifestett nő.
Zöld csillámos volt a szeme és a harisnyája.
Végig a cipőmet kerestem, de mindig valaki másét találtam meg.
Megvagyok:-)meeting volt meg minden egyéb.
Hogy vagy édes?
Szóval érted, nem pont a méhcsípés okozta kellemetlenség miatt mint ahogy az álomban történt, - de a húgod bizony talán most is elég nagy bajban van. Te meg segíteni akarsz... stb.
Bár ha valaki kriminális mód utálja a méheket, netán allergiás rá, akkor még súlyosabb "vészhelyzet". De akkor is kb. ugyanez lehet az értelme. Szerintem.
Tényleg szólt a retro zene? Be volt kapcsolva a rádiód? Vagy azt csak az álomban hallottad? Ha csak az álomban, akkor az a TE saját akadályoztatottságod, mert az a zene a tied. :-)
Ó, a makramé virágtartó is nagyon cuki. Olyanom is volt, de az bolti, valami ajándék. Én anyukámtól tanultam meg mindent, a gépi varrást is, azt csak úgy ellestem. :-)
Makramézni viszont magamtól tanultam, könyvből. Ja, csináltam olyan cipővarró-szerű fonalból karkötőket is gyönggyel, hát azt valósággal elkapkodták rokon kislányok, osztálytársak. Ezekután még rendelésre is kellett készítenem egy osztálytársamnak makramé szütyőt. :-)
Az anyósomtól én "csak" főzni tanultam. :-) Otthon apu is, anyu is főzött, én ott csak kukta voltam. Később kezdődött az igazi élet. :-)
nekem is van hasonló.még anyósomtól kaptam,ő tanitott meg makramézni,himezni,kötni,horgolni,
nekem virágtartóm van makramé kint a teraszon lóg benne a virág,
Na ezt megértem. Ha azt a vivő-anyag dolgot nem is annyira.. :-)
Magyar egészségügy.
Még a végén kiderül, hogy egy snassz parlagfű allergia szerencsének számít, mert azt nem nehéz felderírteni. :-)
Egerekkel álmodtam- irtózom tőlük.....
Majd nagy disznókkal
:D
én már feladtam,majd lesz valahogy,
évekig jártam ide-oda,semmi eredménnyel,
na ebből lett elegem,
Aha. Értem is meg nem is. Melyik gyógyszerét? Nyilván szedsz valamilyen tablettát, attól nem vagy allergiás, akkor annak a vivőanyaga nem allergén a számodra.
Én nem értek ehhez, de talán más-más vivő anyagot használnak a különféle tablettákhoz. Vagy akár a szemcsepphez.
Lehet hogy nagyon sokfélét használnak, és azért nem tudják, melyik a ludas.
De az érzéstelenítőé biztosan az.
Én nem hiszem, hogy ez a kör lezárult volna, talán csak alaposabb vizsgálat kell. Ott Szegeden az érzésem szerint túl hamar feladták.
De nem akarok én ebbe beleszólni, te tudod, mennyire kellemetlen ez neked, mennyire akarsz tőle megszabadulni, vagy ezt még elviselhető dolognak tartod. Anyukám például egyszerűen nem tudott már szinte együttélni azzal a szörnyű viszketéssel amit az ekcéma okozott, ráadásul cukros, nagyon veszélyes lenne kivakarnia a viszkető bőrét. De ő legalább tudja, mi az amit kerülnie kell. Van valami trópusi fa, annak a kivonatát használják szinte az összes kozmetikumban, arra allergiás. Nem jut eszembe a neve, majd megnézem és ideírom, csak érdekességképpen. :-)
Nameg jobb, ha a keze sem érintkezik semmilyen vegyszerrel. Mosópor, mosogatószer, ilyenek.
Nem egyszerű dolog ez az allergia.
Egyébként, ha világosan ismerik az okot, akkor néhány év szigorú megszorításos életmóddal ki is lehet gyógyulni belőle, ezt legújabban hallottam.
Ez tényleg nem lehet egyszerű.
Ráadásul igencsak kellemetlen.
Anyámnak is sokféle dolog van a tiltólistán, citrusfélék, vanília, fahéj, mogyoró. Ha valamit ezekből mégis megeszik, kijön az ekcémája, az is durva. A múltkor nem akarta elhinni hogy a kiwi az citrusféle, egyet megevett, másnapra jött a bőrkiütés.
A bőre meg az illatosító anyagokat nem tűri, csak natúr dolgokat tud használni. Különben akkor is kijön az ekcémája.
Időnként meg mindentől függetlenül is előjön, hiába vigyáz mindezekre.
Na így legyen az ember okos.
Vivő anyag? Minek a vivő anyaga?
48-éve derült ki az első,
Azóta jött már egy csomó hozzá.
Szegeden voltam allergia vizsgálaton, hát nem derült ki sok minden.
Azt mondták valószínű a vivő anyag a ludas,de azt még nem tudni mi az.
A kör bezárult.
Akkor biztos csináltattál már allergia tesztet. Azt, amelyikben az alkart sok ponton x-ben kicsit megkarcolják, és rácsöppentenek mindenféle lehetséges allergént. Kb. 15 perc múlva bepirosodik, amelyik talált.
Nekem izmos parlagfű allergiám van, azt ez a teszt szépen ki is hozta. Mellesleg tudtam róla, a tünetek időszakából elég egyértelmű volt, de csak akkor írtak vényköteles gógyszert, ha azt meg volt csináltatva.
De mellesleg a háziporra is ugrom valamicsként, elég komolyan tüsszögök tőle. Olyan tesztről nem tudok, de van olyan allergia.
Hát ha az érzéstelenítőre tudod hogy allergiás vagy, talán az az anyag a ludas. Valami olyasmi. De hogy került az a szabadban a szemedbe, azt ne kérdezd.
És vannak kereszt-allergiák is. Borzasztó komplikált. Annak aki valamire nagyon jellegzetesen allergiás, azt is kell tudni hogy mi az a másik étel, ami azt akkor is előhozza, ha az eredeti allergénnel nem is találkozott az ember.
Például egy parlagfű allergiás a parlagfű szezonban lehetőleg ne egyen dinnyét, mert annak az a kereszt-növénye.
Figyelgesd magad, mikor mire hogyan reagálsz, lehet hogy neked előbb sikerül rájönni, milyen anyag van a háttérben, mint az orvosoknak.
Szerintem nem a szemészetre kell menni azzal. Az ott a szemeden csak valaminek a tünete.
Azt a valamit kellene megtalálni, amitől bepirosodik a szemed.
nem fura,csak már egyszer egy ilyen allergiás dolog miatt beperelték,
csak akkor ő nem tudott arról ,hogy az illető allergiás lehet,
nálam meg bizony tudja,és fél nehogy legyen valami,
bármi történik velem,elmondom mi a gondom,hát hidd el nincsenek könnyű helyzetben,
most majd kamillázom,