Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ropogós mézes recept

Ropogós mézes recept

A Ropogós mézes hozzávalói:
15 dkg keksz, vagy babapiskóta,
15 dkg csokoládé,
10 dkg vaj,
2 evőkanál méz,
a tetejére meggy, vagy cseresznye ajánlott cukrozva.


A Ropogós mézes elkészítési módja:
A kekszet kézzel apróra tördeljük. A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. Végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk. A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ropogós mézes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook