Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Ropogós karfiol recept

Ropogós karfiol recept

Elkészítési idő 40 perc

A Ropogós karfiol hozzávalói:
1,5 kg
karfiol
2 db
tojás,1 evőkanál + 1 kiskanál finom só
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
20 dkg
darált füstölt sertéscomb (tarja)
A kisütéshez: étolaj.


A Ropogós karfiol elkészítési módja:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és 1 evőkanálnyi sóval ízesített vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra ledarált füstölt húst is. Jól összekeverjük és ebben a masszában megforgatjuk a karfiolrózsákat.Forró olajban aranybarna színűre kisütjük. Friss zöld salátával kínáljuk. Kiváló fogyókúrás étel.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A ropogós karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook