Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ropogós hasábkrumpli fórum

Ropogós hasábkrumpli (beszélgetős fórum)


16. kisj (válaszként erre: 1. - 1c951ab936)
2012. jan. 13. 21:12

Nem szabad sózni és lefedni. Az állás sem tesz jót neki.

Bő, forró olajban kell kisütni, egyszerre csak annyit amennyitől az olaj hőmérséklete nem csökken le túlságosan. Ja és a burgonyát le kell szárítgatni előtte.


Ha ezt mind megteszed még akkor sem biztos hogy finom lesz és ropogós.

15. Szilvamama (válaszként erre: 11. - 00a194caf9)
2012. jan. 13. 18:53
A kínai kajáldában pont ilyet lehet nálunk kapni, csak sóval van megszórva, és újhagyma van rá metélve. Isteni!
14. Ami.
2012. jan. 13. 14:57
Egyébként már a mekis krumpli is egy ideje nem a régi.Imádtam én is,h ropogós volt,most meg vmi hervadt kis nem tudom mi,semmi varázslat nincs már benne.Inkább sütök otthon.
2012. jan. 13. 14:47
Legtöbbször szalmaburgonyát készítek (van, amikor rögtön sózom). Szalvétában szárazra törlöm és rakom bele a majdnem forró olajba, kacsazsírba. Nem sütöm fedő alatt, többször finoman megforgatom/rázom, hogy egyenletesen piruljon. Amikor kész, fedőt teszek rá, és így öntöm le kisebb edénybe a zsírt. A megsült krumplit szalvétával leterített edénybe rakom.
2012. jan. 13. 12:38
Köszönöm a tippeket! :D Akkor a lefedést és a sózást hanyagolom és megnézem, hogy úgy milyen lesz! :D Köszi mégegyszer!
2012. jan. 13. 12:26

Apukám specialitása, csak ajánlani tudom:

A krumplit kocka formájúra vágjátok, és jó sokat rakjatok belőle az olajba. Az olaj éppen hogy ellepje, és még ne legyen teljesen forró.

Így a krumpli belül puha marad, kívülről arany barna, és ropogós.

Amikor kivettétek egyből szórjátok meg fokhagyma granulátummal, még melegen... Kitesz egy főételt, olyan finom!!! :)

10. ea010c7029 (válaszként erre: 9. - 31c1daa9fa)
2012. jan. 13. 12:25
Dettó!:)
9. 31c1daa9fa (válaszként erre: 8. - Kisnejulcsi)
2012. jan. 13. 12:23
Én natúran mosás után konyharuhára teszem, lecsepegtetem, aztán forró olajban kisütöm. Finom. :)
8. kisnejulcsi (válaszként erre: 1. - 1c951ab936)
2012. jan. 13. 12:22
Egy barátnőm , sütés előtt fél-puhára főzte és utána lecsepegtette és ropogósra sütötte , - azóta így csinálom , belül puha , kívül ropogós és csak a tányéron sózzuk :))
7. 31c1daa9fa (válaszként erre: 4. - Szilvamama)
2012. jan. 13. 12:18
Igen. :)
6. ea010c7029 (válaszként erre: 1. - 1c951ab936)
2012. jan. 13. 12:18

De ha lefeded,akkor a pára is bent marad,és lehet,hogy attól lesz puha!

De a mekis sültkrumpli amúgyis utánozhatatlan és verhetetlen!!:) IMÁDOM!!:DDD

5. 31c1daa9fa (válaszként erre: 1. - 1c951ab936)
2012. jan. 13. 12:18
Én mondjuk nem sózom sütés előtt, csak utána.
2012. jan. 13. 12:17
A sótól és a lefedéstől megpuhulhat szerintem. És soha nem fedem le, és nem sózom, csak a tányéron. Nem szokott megpuhulni.
2012. jan. 13. 12:17
Nem próbáltam még és nem tudom működik e, de a barátnőm anyósa mielőtt beteszi az olajba a krumplit, előtte meghempergeti lisztben, és állítólag attól jó ropogós lesz. Tapasztalatom nincs, csak hallottam :D
2. 31c1daa9fa (válaszként erre: 1. - 1c951ab936)
2012. jan. 13. 12:16
A mekiben pálmazsírban sütik a krumplit.
2012. jan. 13. 12:15
Hogy oldjam meg, hogy a hasábkrumpli olyan ropogós legyen, mint a McDonaldsba? Folyton mekis krumplit kérnek. :) Ha kiveszem az oljaból, papírra teszem, sózom és lefedem. Finom, de nem ropogós, hanem puha. Van ötlet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook