Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Ropogós cukkíni tejfölös hagymával recept

Ropogós cukkíni tejfölös hagymával recept

Elkészítési idő 30 perc

A Ropogós cukkíni tejfölös hagymával hozzávalói:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás,
kevés szójaliszt vagy rizsliszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors
A hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só, bors.


A Ropogós cukkíni tejfölös hagymával elkészítési módja:
A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük. Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A ropogós cukkíni tejfölös hagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook