Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Román palacsinta recept

Román palacsinta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Román palacsinta hozzávalói:
50 dkg liszt
1 tojás
1 ek. zsír
1 csapott tk. só
víz
10-15 dkg sajt


A Román palacsinta elkészítési módja:
A lisztet, a tojást és a zsírt összemorzsoljuk egy tálban. Ezután annyi sós vizet adunk hozzá, hogy puha, könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Kb. 10-15 percet hagyjuk pihenni. Ezután apró cipókat formálunk. Nyújtjuk mindegyiket, közepébe reszelt sajtot helyezünk. Ráhajtjuk a tészta másik felét, majd olajban hirtelen kisütjük.

Még melegen fogyasszuk!
Rakhatunk tölteléknek kikavart túrót is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A román palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook