Rokokó torta recept

A Rokokó torta hozzávalói:
A tésztához:

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál átszitált zsemlemorzsa,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 tábla olvasztott keserű csokoládé.

A töltelékhez:

15 dkg margarin
5 evőkannál vaníliás porcukor
10 dkg darált dió


A Rokokó torta elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával és az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Felváltva óvatosan bele keverjük a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett tortaformában két lapot sütünk a masszából. Töltelék: 15 dkg margarint habosra keverünk 5 evőkannál vaníliás porcukorral és összedolgozzuk 10 dkg darált dióval. A krémet a két lap közé töltjük és bevonjuk vele az oldalát és tetejét is. Diógerezdekkel, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rokokó torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook