Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Rokkantsági nyugdíj mellett jár családi pótlék és más kiegészítők? fórum

Rokkantsági nyugdíj mellett jár családi pótlék és más kiegészítők? (tudásbázis kérdés)

8. Nikolett2010 (válaszként erre: 7. - Dovima)
2010. nov. 26. 10:09

Én 23 éves koromig jártam nappali tagozaton suliba és végig kaptam a csp-t. Vagyis apukám kapta utánam.

Egy részlet:

Saját jogán az az ügyfél kérelmezheti a nevelési ellátást, aki a 18. életévét betöltötte, tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos és iskoláztatási támogatásra való jogosultsága megszűnt.

És én gyermekkorom óta tartós beteg vagyok.

Az emelt összegű csp-t kaphatja csak az, aki 18 éves kora előtt is azt kapta.

A nyugdíj és a rokkantsági nyugdíj járulék együtt nem kapható. Azért, mert pl.: a nyugdíj mellett lehet tanulni, a járadék mellett nem. Így a kettő üti egymást. De a vakok személyi jéradékában nem vagyok jártas.

7. dovima (válaszként erre: 2. - Nikolett2010)
2010. nov. 25. 13:27
Családi pótlékot biztos hogy magad után nem kaphatsz,mivel az csak 20 éves korig jár.Engem 18 évesen százalékoltak le és mivel látás fogyatékosság van a dologban ezért még a rokk nyugdíj mellé a vakok személyi járadékát kapom azóta is,de a csp azonnal megszűnt.Mert ugye csp csak akkor jár ha nappalin tanul valaki és még nem töltötte be a 20 évet,ez tuti biztos.Jah és a rokkant nyugdíj mellé viszont kaptam a fiam utána a gyest is,viszont a gyerekere ugyanugy jár a csp is.Kérdezz nyugodtan ha még valamit tudni szeretnél sajnos nagyon jártas vagyok ez ügyben.
2010. nov. 25. 13:07

Na megkérdeztem!

A rokkantsági nyugdíj, a gyes, a gyerek utáni csp és magam után kapott csp egyszerre járhat!!

Teljesen jó!

5. Tandi25 (válaszként erre: 4. - Nikolett2010)
2010. nov. 25. 11:52
Hát ez elég gáz... Mármint, h a nyufi nem tud válaszolni. Igen, a gyes meg a baba utáni csp alanyi jogon jár, ez biztos. Esetleg akkor azt tudom Neked javaolni, h kérdezz rá a MÁK-nál is, mert valamelyik helyen tudniuk kell(ene), h egyik nem zárja-e ki a másikat, vagy ha ott se tudják, akkor vannak ilyen kis füzetkék, amiket azt hiszem a nyufi-nál lehet beszerezni, azokban szerintem ezek benne vannak. Vagy próbálj mással beszélni a nyufi-nál, aki ért is hozzá... :)
4. Nikolett2010 (válaszként erre: 3. - Tandi25)
2010. nov. 25. 11:30

A nyugdíjfolyósító nem tudott rá választ adni :)

Viszont a gyes alanyi jogon jár elvileg mindenkinek. És elvileg még a pici után is kaphatnék csp-t ..nem??

3. Tandi25 (válaszként erre: 2. - Nikolett2010)
2010. nov. 25. 11:24

SZia!


Szerintem az emelt összegű csp-t kaphatod, de a gyest még emellé már nem hiszem. De ezek elég össztettek, így szerintem a legegyszerűbb lenne, ha inkább a nyugdíjfolyósítót kérdeznéd meg erről. Igaz, a csp-t és a gyest a MÁK folyósítja, de azt biztos meg tudják mondani, kizáró tényező-e.

2010. nov. 25. 11:13

Sziasztok!!


Jelenleg rokkantnyugdíjas vagyok. Amíg iskolába jártam kaptam árvaellátást. Mivel a tanulmányaim alatt lettem rokkant így nem szünt meg az árvaellátás sem, hiába befejeztem a sulit.. csak más nevet adtad neki és hozzá tették a rokkant nyugdíjhoz.

Nos az érdekelne, hogy mivel én tartós beteg vagyok ezért megigényelhetem magam után a családi pótlékot.. És a családi pótlékot és a rokkantsági nyugdíja együtt lehet kapni ??

Amíg iskolába jártam apukám kapat utánam a csp-ot..

És mindezek mellet kaphatom -e még a gyes-t ??

2010. nov. 25. 11:08
Rokkantsági nyugdíj- családipótlék és kiegészítők?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook