Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rókagombás csirkemell recept

Rókagombás csirkemell recept

A Rókagombás csirkemell hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
25 dkg rókagomba
50 dkg zeller
3 szál sárgarépa
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál őrölt zsálya
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1 gerezd duci fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 dl csirkehúsleves
só, törött bors
25 dkg koktélparadicsom


A Rókagombás csirkemell elkészítési módja:
Egy nagyobb tálba 2 evőkanál olajba beletesszük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. Beletesszük a 2 cm-es csíkokra vágott húst, jól összeforgatjuk. meglocsoljuk a húslevessel, s hűtőben állni hagyjuk egy 1-2 órát. A zellert 10-12 perc alatt félkeményre főzzük, majd hasábokra daraboljuk. A sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. A kb. 1 cm-es kockára vágott, kissé megsózott gombát egy evőkanál olajon 2 percig pirítjuk. Tűzálló tálba szedjük a csirkehús csíkokat, mellétesszük a zellert, a sárgarépát, ráhalmozzuk a rókagombát. A sütőedényt alufóliával fedjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Óvatosan átforgatjuk, majd további 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rókagombás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook