Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Robinson Crusoe olvasmány kérdések fórum

Robinson Crusoe olvasmány kérdések (tudásbázis kérdés)


8. Roxána (válaszként erre: 7. - Globus)
szept. 27. 19:23
igaz
7. globus (válaszként erre: 3. - Hoxa)
szept. 27. 19:21
Igen. E történet végén hosszan leírják az anyagi vonatkozású dolgokat.
szept. 27. 19:18
"Úgy döntöttem, hogy ha módját találom, megválok brazíliai ültetvényemtől. E célból írtam öreg lisszaboni barátomnak, és ő megvételre ajánlotta az ültetvényt a két brazíliai kereskedőnek, egykori meghatalmazottaim fiainak. A két férfi elfogadta az ajánlatot, és megbízták a lisszaboni képviselőjüket, hogy fizessen érte harmincháromezer spanyol aranyat, amiből miután öreg barátom levonta a neki és fiának ígért járadékot, harminckétezer-nyolcszáz spanyol aranyat juttatott el hozzám. Bár a brazíliai birtokomat eladtam, az országot mégsem tudtam kiverni a fejemből. Éppígy csábított az is, hogy újra lássam a szigetemet. Igaz barátom, az özvegy őszintén lebeszélt erről, olyannyira hatásosan, hogy közel hét éven át nem keltem útra. Gondozásom alá vettem unokaöccseimet, egyik bátyám két fiát, az idősebbnek volt egy kis vagyona, őt úriembernek neveltem és halálom utánra, saját birtoka mellé, némi vagyont hagytam neki örökül. A másikból hajóskapitányt faragtam, és mert tisztességes, bátor és vállalkozó szellemű fiatalembernek bizonyult, öt év elteltével egy jó tengerjáró hajóra helyeztettem. Ez az ifjú ember csábított aztán engem, öreg fejjel, újabb kalandokra."
szept. 27. 19:15

ugyan innRobinson nem gondolkodott sokáig; beleegyezett azzal a kikötéssel, hogy szomszédjai az ő távollétében gondját viselik ültetvényének, halála esetén pedig átadják mindenét az általa megjelölendő személynek. Erről a szomszédok nyomban kiállították a törvényerejű írást, Robinson pedig végrendeletet csinált, a melyben az ő jótevőjét, a derék hajóskapitányt jelölte ki örököseűl, azt kivánván tőle, hogy vagyonának egy bizonyos részét vigye el Angolországba.


en:

szept. 27. 19:11
[link] olvasd el ,megtudod,mi történt a vagyonnal.
3. Hoxa
szept. 27. 18:55

Sajnos ilyen részletesen nem emlékszem a könyvre, de egy tipp:

[link]


Keresés az oldalon és beírni valamilyen szót, ami a kérdésről szóló részre vihet. Pl Brazília, vagyon, tulajdon, unokaöcs.

Mi a Szent Péter esernyőjénél alkalmaztuk ezt a trükköt és bejött :)

szept. 27. 15:55
???
szept. 27. 15:41

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni...Elolvastuk a könyvet, megnéztük a filmet de mi ezekre a kérdésekre nem találjuk a választ...


Robinson Crusoe-ból olyan kérdésünk lenne hogy:


--Ki kapta Brazíliában Robinson tulajdonát?

--Amikor megkapta a jövedelmeket azt Brazília azt hogy fogadta?

--Hogyan gondoskodott Robinson az unokaöccséről?


Köszönöm ha valaki tud segíteni:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook