Rizspuding recept

A Rizspuding hozzávalói:
2 cs vanília ízű főző pudingpor
6 dl tej
7 ek kristály cukor
2 tojássárgája
2 dl habtejszín vagy növényi tejszín
kb. 8 marék puffasztott rizsszemek

Tetejére:

lekvár, folyósabb
3 dl habtejszín vagy növényi tejszín
csokoládé (reszelt)
őszibarack kompót


A Rizspuding elkészítési módja:
A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizspuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook