Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizspuding gyümölcsmártással recept

Rizspuding gyümölcsmártással recept

A Rizspuding gyümölcsmártással hozzávalói:
15 dkg rizs
30 dkg felvert tejszínhab
3 dkg zselatin
3 dl tejszín
őrölt fahéj
1 dkg vaníliás cukor

A mártáshoz:
500 g vegyes erdei gyümölcs (lehet mélyhűtött is)
1 dl vörösbor
1 csomag vaníliás cukor.


A Rizspuding gyümölcsmártással elkészítési módja:
Tejberizst főzünk, vaníliás cukorral és kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. Miután kihűlt, az 1 dl hideg vízzel elkevert zselatint és a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Puding- vagy őzgerincformába öntjük, hűtőbe tesszük. Vörösborral ízesített erdeigyümölcs-mártással tálaljuk, melyhez a gyümölcsöket kevés vajon megfuttatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fölöntjük a vörösborral, és 1-2 percig pároljuk. Mélyhűtött gyümölcs esetén ügyeljünk rá, hogy éppen csak felengedjen, ne legyen tocsogós!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizspuding gyümölcsmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook