Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rizses tonhalsaláta recept

Rizses tonhalsaláta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Rizses tonhalsaláta hozzávalói:
4 személyre:
20 dkg hosszú szemű rizs
1 csomó (kb. 12 dkg) újhagyma
1 piros húsú paprika (kb. 25 dkg)
2 doboz (185g) tonhalkonzerv saját levében
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
2,5 dl tejföl
3 evőkanál magos mustár
csipetnyi cukor
7 dkg fekete olajbogyó

frissen őrölt fehér bors


A Rizses tonhalsaláta elkészítési módja:
A rizst 4dl sós vízben, fedő alatt, alacsony hőfokon a forrástól számítva kb. 20 perc alatt megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd villával darabokra szedjük. A metélőhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tejfölt sóval, borssal, mustárral, cukorral ízesítjük. A rizst hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd az olajbogyóval, a tonhaldarabokkal, a paprikakockákkal és az újhagymával összekeverjük. Meglocsoljuk a mustáros tejföllel, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Ötlet: A fogyókúrázók a tejföl helyett használjanak zsír- és kalóriaszegény joghurtot a mustáros mártáshoz.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A rizses tonhalsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook