Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ribizlis hamis tiramisu recept

Ribizlis hamis tiramisu recept


Elkészítési idő 60 perc
Kalória 73 kcal
Zsírtartalom 3 gramm
Szénhidráttartalom 6 gramm
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Ribizlis hamis tiramisu hozzávalói:
Krém:
1 egész tojás
1 csomag vaníliás pudingpor (Bella, Aldi, 37 g)
500 ml tej (Alpro cukrozatlan mandulatej)
20 g finomra darált zabkorpa (Cerbona)
100 g Eritrit
200 g natúr sajtkrém (New lifestyle, Aldi)
250 g ribizli
Rumaroma ízlés szerint (elmaradhat)

Piskóta:
3 egész tojás
70 g Eritrit
6 g sütőpor
60 g liszt
10 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)

Csokimáz:
12 g zsírszegény kakaópor
30 ml víz
20 g Eritrit
5 g vaj


Ribizlis hamis tiramisu
Ribizlis hamis tiramisu

A Ribizlis hamis tiramisu elkészítési módja:
A tojást szétválasztom, a sárgáját kevés tejjel habosra keverem. A fehérjét félre teszem. Hozzáadom a pudingport, a zabkorpát, az édesítőt és kézi habberővel simára keverem. Majd a többi tejet is hozzáadom. Lassú tűzön, kevergetve megfőzöm a pudingot. Ha kész, hagyom hűlni, közben néha megkeverem. Ha kihűlt, hozzákeverem a sajtkrémet és a tojás felvert, kemény habját.
Míg hűl a krém, elkészítem a piskótát. Tojás sárgáját az eritrittel fehéredésig keverem, majd hozzáadom a keményre felvert tojásfehérjét. Végül a lisztben elkevert sütőport, kakaóport. Laza mozdulatokkal dolgozok, ne törjön össze a hab. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe teszem és kb. 20 perc alatt 160 fokon készre sütöm. Ha kihűlt, kis kockákra vàgom.
A csokimázhoz a kakaóport vízzel és az eritrittel elkeverem, majd hozzáadom a puha vajat és addig keverem, míg sima nem lesz.
Egy jénai aljára piskóta kockákat rakok, rá megy a krém, ribizli, csokimáz. Majd újra piskóta, krém, ribizli, csokimáz, míg el nem fogy az alapanyag. Hűtőben 2-3 órát pihentetem (ha addig valaki nem fedezi fel).

Fehérje tartalom: 5g/100g kész ételben


Szebb és gusztusosan poharakba tenni. A jénaiból nem lehet szépen kiszedni.
Lehet teljes kiőrlésű lisztet vagy ch csökkentett liszttel. Nekem mostanában ezekkel nem sikerült szép piskótát sütni, most nem kockáztattam.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 9. 17:29

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook